instant fap
NaslovnicaSport

Kadetski košarkaški reprezentativac BiH: Čampara najavljuje čudo na SP-u

Kadetski košarkaški reprezentativac BiH: Čampara najavljuje čudo na SP-u

Aktuelni kadetski košarkaški prvaci Evrope, reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Kaknju i nastaviti drugu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Španiji od 23. juna do 3. jula.

Sani Čampara, jedan od onih igrača od kojih očekujemo mnogo i na ovom takmičenju, ističe da se raduje okupljanju i da reprezentacija može napraviti mnogo i u Španiji.

Porodična atmosfera

– Među nama vlada porodična atmosfera. U stalnom smo kontaktu sa selektorom tako da se radujem okupljanju. Imamo kvalitetnu ekipu i vjerujem da u Španiji možemo doći do velikog rezultata. Svakako da će za nas veliki hendikep biti neigranje Njegoša Sikiraša, ali sve je to sastavni dio igre i, nažalost, moramo igrati bez njega, ali ja vjerujem u ovaj tim – kazao je Čampara.

U sklopu priprema u Sportskoj dvorani Kakanj će se odigrati i dvije prijateljske međunarodne utakmice protiv Egipta i Tuske, koju svrstavaju među tri najbolje svjetske kadetske reprezentacije.

– Bili smo mala reprezentacija, ali nakon osvajanja titule prvaka Evrope svi žele igrati sa nama. Sigurno da će nam utakmice protiv izuzetno jakih reprezentacija, kao što je Turska, dobro doći svima nama da poboljšamo igru i vidimo gdje smo – dodao je Čampara

Naši košarkaški kadeti, aktuelni prvaci Evrope, na Svjetskom prvenstvu u Španiji igrat će u grupi D, u kojoj su još Južna Koreja, Francuska i Dominikanska Republika.

Ubrzati igru

– Sa Francuzima smo igrali na EP, a o Koreji i Dominikanskoj Republici znamo sasvim malo. Ipak, siguran sam da će stručni štab dobro analizirati protivnike i pripremiti našu igru. Kvalitetan smo, mislim da bismo trebali malo ubrzati ritam igre i raditi na tranziciji i da uz malo sreće možemo do medalje u Španiji. Imamo razloga za optimizam, jer tamo putujemo kao prvaci Evrope – poručio je Sani Čampara na kraju razgovora za Faktor.

Na spisku selektora Josipa Pandže za SP u Španiji nalaze se: Džanan Musa (Cedevita), Lazar Mutić (Baloncesto Torrelodones), Sani Čampara, Srđan Kočić,  Semin Karić (Spars), Vedran Mirković, Amar Barukčija, Emir Bačvić (Koš), Stefan Radosavljević, Aljoša Janković (Igokea), Emir Čerkezović (Sloboda), Drago Cvitanović (Brotnjo), Miladin Vlačić (Budućnost), Adi Alikadić (Radnički), Semin Burko (Čelik) i Denis Milinović (Busovača).

(Adnan Pločo/Faktor.ba)

KOMENTARI