instant fap
NaslovnicaMagazin

Kako možete naučiti voljeti vlastiti izgled?

Kako možete naučiti voljeti vlastiti izgled?

Možete li za sebe reći da ste lijepi? Ako je vaš odgovor negativan, onda je krajnje vrijeme da naučite voljeti svoj izgled

Brojni svjetski stručnjaci tvrde da svaki čovjek može naučiti voljeti svoj izgled. Potrebno je promijeniti samo način na koji sebe doživljavate. Ipak, to nije jednostavno, ali nije ni nemoguće. Potrebno vam je vrijeme, upornost i predanost. Nakon nekog vremena, primijetit ćete da se doživljavate na drugi način, ali i da vas drugačije doživljavaju drugi.

Laskajte svom odrazu u ogledalu
Nikki Owen, poznata britanska psihologinja i NLP trenerica, vjeruje da naše misli snažno utječu na naš izgled. ‘Ako se gledate u ogledalo i stalno se kritizirate, uništavate vlastito tijelo. Takvo ponašanje prema samomu sebi izaziva stres u organizmu, a hormoni stresa onda uništavaju vaše stanice’, pojasnila je Nikki Owen. Njezine tvrdnje potvrđuju i neka istraživanja koja pokazuju da mozak potiče pozitivne procese u tijelu kada osoba misli o lijepim stvarima. Dakle, umjesto da si pred ogledalom govorite da ste debeli i ružni, promijenite način ponašanja. Govorite si lijepe stvari poput – imam zaista topao i prijateljski osmijeh. No, pripazite da si ne lažete jer će vaša unutarnja reakcija biti negativna. Govorite samo ono u što možete i sami vjerovati. I ne zaboravite, za takve promjene treba vremena pa nemojte odustati nakon dva dana.

Prestanite se uspoređivati s drugima

‘Kad se uspoređujete s drugima, odmah se osjećate manje lijepi’, tvrdi psihologinja dr. Linda Papadopoulos. Kaže kako je važno da svatko slavi svoju ljepotu bez da se obazire na izgled drugih. Dobro je okružiti se i takvim ljudima jer – s kim si, takav si. ‘Ako se krećete u društvu negativnih ljudi, i sami ćete takvi postati. Okružite se ljudima koji su zadovoljni sobom pa će i vama biti lakše prihvatiti sebe. Uvjerite se da ste lijepi i privlačni baš takvi kakvi jeste pa će i drugi biti u to uvjereni’, naglašava poznata psihologinja.