instant fap
NaslovnicaSanski Most

Kakvo nas vrijeme očekuje ovog ljeta?

Kakvo nas vrijeme očekuje ovog ljeta?

Prema riječima  klimatologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda, Željka Majstorovića, vremenska prognoza za juni ne razlikuje se mnogo od prethodnog mjeseca.

„Juni će biti dosta nestabilan.Sredinu mjeseca će obilježiti stabilno vrijeme, a  temperature će biti u granicama višegodišnjeg prosjeka”, izjavio je Majstorović.
Prema njegovim riječima, najtopliji mjesec ovog ljeta bit će juli, pa ukoliko razmišljate kada uzeti godišnji odmor, razmislite o julu, kada će i količina padavina biti  manja od višegodišnjeg  prosjeka. Izrazito toplo bit će u prvoj polovini augusta, ali krajem mjeseca očekuje nas novo zahlađenje.

Nagle promjena vremena, brzi prelazak lijepih sunčanih dana u kišni i hladni period ove godine izazvali su  brojne zdravstvene tegobe , najviše meteoropatama, koji  se najčešće žale na malaksalost, umor, bolove u zglobovima i mišićima..Stručnjaci kažu da meteoropate što manje vremena treba da provode u zatvorenom i klimatizovanom prostoru, kao i da moraju često  da idu u  šetnju i borave u prirodi..Treba imati na umu da su fizički aktivne osobe koje provode više vremena na svježem vazduhu otpornije i da na njih veoma malo utiču promjene atmosferskih prilika.