instant fap
NaslovnicaSanski Most

Signalizacija do Hrustovačke pećine

Signalizacija do Hrustovačke pećine

Aktivisti nevladine organizacije „Sana u srcu“ danas su proveli aktivnosti na  postavljanju turističke signalizacije i obilježavanje puta koji vodi do Hrustovačke pećine.

Duž dionice magistralnog puta M-15 i lokalnog puta kroz selo Hrustovo, oni su danas postavili ukupno jedanaest tabli koje će ubuduće informisati turiste o tome u kom pravcu i koliko daleko je Hrustovačka pećina. Aktivisti ove organizacije ističu kako je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje provode kada je riječ o uređenju života u lokalnoj zajednici, te pozivaju i ostale organizacije i udruženja da se uključe u ovakve i slične projekte.

Današnje aktivnosti koje su proveli aktivisti „Sane u srcu“, dio su projekta kojeg finansira italijanska nevladina organizacija „Oxfam“ i čija vrijednost iznosi tri hiljade maraka. Osim turističkih oznaka, projekat uključuje uređenje prilaznog puta i same Hrustovačke pećine. Cijeli projekat ima za cilj valorizaciju vrijednosti jednog od najljepših prirodnih bisera općine Sanski Most i iskorištavanja njenog turističkog potencijala.

Donosimo Vam galeriju slika današnjih aktivnosti

[flagallery gid=27 name=Gallery]