instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Karmen Kamenčić danas bi imala 50 godina

Karmen Kamenčić danas bi imala 50 godina

Ružo dzennetska, ljljanko bosanska. Odmaknem se od dunjala i insana, gledam samo, gledam. Da si živa lijepa naša, danas bi imala 49. god.

Nisi. Dala si život za slobodu. Da možeš ustati ,kao i mnogi vratila bi se u kabur crni, da hala očima ne gledaš. Karmen Kamenčić, Trnavka, sa 18 god. stala je u prve borbene redove Armije BiH. Ranjena i zarobljena kod Kameničkog vrha, u blizini naselja Jezero kod Bihaća. Mučena na najsvirepiji nacin. Ona nije umrla ona je umirala danima. Nije ubijena, već ubijana.

Sjete se tebe Sanjani i Trnavci,znas kad su Dani maja. Dodje i ulema i vlastela da polozi cvijece. Heroino bosanska, nisu se sjetili da jednu ulicu nazovu po tvom imenu i pricaju da ne zaboravljamo proslost. Nisu ni Trnavci udostojili se ni onu cetvetorazrednu skolu , nazvati tvojim imenom.

Sjecaju te se tvoji saborci, volim reci oni iz Ljute Krajine, plocu ti na mjestu zarobljavanja postavise. Ovim nasi ‘vamo, najveci je domet CUVANJA OD ZABORAVA, doci poloziti cvijece ,valjda im je i to poen ,za neki stepen da napreduju. DŽENNET TI LIJEPI PROSTRAN BIO!

Aida Begić

KOMENTARI