instant fap

Kavazović: Pred nama je puno posla

Upućujem dovu Allahu dž. š. da mi da snage da ih časno i dostojanstveno nosim na zadovoljstvo muslimana u cijeloj IZBiH i dobrobit svih ljudi, istakao je Kavazović

Novoizabrani reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović kazao je danas nakon izbora za vrhovnog duhovnog poglavara Bošnjaka da je “ispunjena velika dužnost koja je bila pred nama kao članovima i predvodnicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini “, javlja izvještač agencije Anadolija.

“Smatram da smo dostojanstveno, kako nam i priliči, izvršili ovaj izbor. Zahvaljujem se muslimanima koji su imali povjerenja u mene i koji su me danas izabrali za svog reisu-l-ulemu. Pred nama je puno posla. Nastavit ćemo sve dobre poslove i programe u Zajednici, ali i pokretati nove potrebne za njeno unaprjeđenje”, rekao je Kavazović.

Svjestan je, kako je dodao, veličine dužnosti i obaveze koje su mi danas povjerene.

“Upućujem dovu Allahu dž. š. da mi da snage da ih časno i dostojanstveno nosim na zadovoljstvo muslimana u cijeloj IZBiH i dobrobit svih ljudi”, istakao je Kavazović.

Tuzlanski muftija Husein ef. Kavazović izabran je glasovima članova izbornog tijela za novog reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH), potvrđeno je agenciji Anadolija od više izvora koji prisustvuju sjednici koja se održava u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Kavazović je osvojio 240 glasova, travnički muftija Nusret ef. Abdibegović 69 glasova, a sarajevski muftija Husein ef. Smajić 45 glasova.

KOMENTARI