instant fap

Kazne za sanske vozače

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most jučer su od 17 do 20 sati na osnovu mjesečnog plana sproveli još jednu pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

Ponovo je potvrđeno da se veliki broj vozača ne pridržava saobraćajnih propisa, a i ovaj put za samo tri sata trajanja akcije uočeni su brojni nedostaci kako kod vozača, tako i na vozilima. Jučer je akcenat  dat na kontrolu upravljanja neregistrovanim motornim vozilom i upravljanje vozilom prije sticanja prava na upravljanje, zatim kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila, kao i druge prekršaje. U akciji su učestovale četiri motorizovane patrole i pješačke patrole koji su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sproveli u prigradskim naseljima i seoskim sredinama na cijelom području općine Sanski Most.
Kako smo danas informisani iz sanske Policjske stanice, kroz realizaciju akcije ukupno su kontrolisana 122 vozača i vozila, a pregladana su 103 vozila. Upozorena su 3 vozača, legitimisana 2 nepoznata lica, a zbog počinjenih prekršaja koji su uočeni tokom kontrole ukupno je uručeno 26 prekršajnih naloga. Od tog broja, 4 naloga se odnose na prekršaj upravljanje neregistrovanim mnotornim vozilom, 2 naloga zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, zatim 3 naloga za upravljanje pod dejstvom alkohola, 2 naloga zbog tehničke neispravnosti vozila, 4 naloga zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, čak 5 naloga zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja motornog vozila i 6 naloga iz ostalih članova Zakona o sigurnosti saobraćaja. Tokom akcije iz saobraćaja su isključena 3 vozača i 6 motornih vozila.
Iz Policijske stanice Sanski Most ponovo upozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a akcije pojačane kontrole saobraćaja će se sprovoditi i u narednom periodu.

KOMENTARI