instant fap
NaslovnicaMagazin

Keanu Reeves donirao 70 posto svoje plaće i prodao svoju kuću

Keanu Reeves donirao 70 posto svoje plaće i prodao svoju kuću

Keanu Reeves je donirao 70 posto svoje plaće iz prvog filma The Matrix za finansiranje istraživanja leukemije, nakon što se njegova mlađa sestra borila s bolešću 10 godina.

Glumac koji je navodno plaćen 10 miliona dolara unaprijed te je zaradio ukupno 35 miliona dolara za prvi film u franšizi 1999. godine, bio je inspiriran da finansira istraživanje raka krvi nakon što je njegovoj sestri Kim, koja sada ima 55 godina, bolest dijagnosticirana 1991., izvještava LadBible.

Keanu je u to vrijeme postao Kimin primarni njegovatelj i pomogao joj u oporavku nakon što je provela desetljeće u borbi protiv leukemije (raka krvi).

Odanost glumačke zvijezde svojoj sestri dovela je do toga da je prodao svoj dom kako bi joj bio bliže, a nastavci Matrixa su odgođeni. Također, navodno je potrošio 5 miliona dolara na terapije kako bi pomogao Kim da se oporavi.

Ranije je za svoju sestru rekao: “Uvijek je bila tu za mene. Uvijek ću biti tu za nju”.

Godine 2009. rekao je za Ladies Home Journal: ‘Imam privatnu zakladu koja djeluje pet ili šest godina i pomaže u nekoliko dječjih bolnica i istraživanju raka. Ne volim povezivati svoje ime uz to, samo prepuštam zakladi da radi ono što radi.’

Kim Reeves se oporavila od bolesti i Keanu je od tada osnovao dobrotvornu organizaciju za rak, ali je odlučio da joj ne pripisuje svoje ime

Nagađa se da Kim više ne živi u Sjedinjenim Američkim Državama te da se preselila u Italiju, u Rim.

Međutim, vjeruje se da su Kim i Keanu još uvijek prilično bliski. Keanu je također često posjećuje i provodi vrijeme s njom.

Kim nije na društvenim mrežama. Na Facebooku joj je posvećena stranica koja je prikupila više od 5 hiljada pratitelja.

Keanu je poznat po svojoj humanitarnoj prirodi.

Prema izvješću Wall Street Journala iz 2001., predao je značajan dio novca od drugog i trećeg dijela Matrix filma timovima za VFX i kostimografiju.

U izvješću je navedeno: ‘Osjećao je da su oni ti koji su snimili film i da bi trebali sudjelovati.’

U junu 2020. Keanu, za kojeg se zna da veliki dio svog prihoda donira u dobrotvorne svrhe, na aukciji je prodao 15-minutni virtualni Zoom poziv kako bi prikupio novac za dobrotvornu organizaciju za djecu koja boluju od raka, Camp Rainbow Gold.

Još u oktobru otkriveno je da je poklonio svoju John Wick četveročlanu kolekciju kaskaderskih satova Rolex Submariner u vrijednosti od 9.150 dolara svaki.

KOMENTARI