instant fap

“KiK” Sana na korak do titule prvaka

Košarkaši invalidskog kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta nastavli su sa pobjedničkim nizom u prvenstvu BiH košarke u kolicima.

U derbiju 7. kola sanski košarkaši su sa ubjedljivih 15 poena razlike savladali KIK „Una – Sana“ iz Bihaća, a krajnji rezultat je glasio 84:69. Ovom pobjedom košarkaši „Sane“su na najboljem putu da odbrane naslov državnog prvaka. Naime, sanski košarkaši su do sada ostvarili sve pobjede i zasluženo se nalaze na čelnoj poziciji prvenstvene ljestvice. Do kraja prvog dijela šampionata KIK „Sana“ ima još dvije utakmice i to naredne subote gostuje kod ekipe „Veterana“ u Tuzli, dok još nije određen termin zaostale utakmice protiv „Bosne“ iz Zenice.
Prema riječima predsjednika KIK „Sana“, Dževada Hujića, obzirom na kvalitet u odnosu na protivnike već je skoro sigurno da će sanski košarkaši osvojiti naslov prvaka jeseni, a i na kraju bi trebali ponijeti pehar za najbolju bh ekipu u ovom sportu. On naglašava, da su s toga misli okrenute prema takmičenjima na međunarodnoj sceni, tako da će se zimska prvenstvena pauza iskoristiti  za pripreme i nastup u NLB ligi. Domaćin drugog kola je upravo Sanski Most i Sanjanima treba samo jedna pobjeda da se plasiraju u polufinale ovog regionalnog takmičenja. Pomenimo, u prvom kolu igranom u Zagrebu, „Sana“ je poražena od tamošnjeg istoimenog kluba, dok je pobijedila „KIK „Sloveniju“ iz Ljubljane.

KOMENTARI