instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Kineska policija uhapsila serijskog ubicu nakon 28 godina

Kineska policija uhapsila serijskog ubicu nakon 28 godina

Kineska policija uhapsila je serijskog ubicu koji je nakon silovanja i ubistva najmanje 11 žena i djevojaka bio u bjekstvu 28 godina.

List “Global Times“, poznat kao glasilo Komunističke partije Kine, javlja da je policija proteklog vikenda u sjeverozapadnoj kineskoj provinciji Gansu uhapsila pedesetdvogodišnjeg Gao Chinzonga, koji se tereti da je prije 28 godina izvršio stravični zločin silovanja i ubijanja najmanje 11 žena i djevojaka u gradu Baiyin u provinciji Gansu i u gradu Baotou u susjednoj pokrajini Inner Mongolia.

Uhapšeni Gao priznao je sve zločine koji mu se stavljaju na teret, a silovanja i ubistva počinio je u razdoblju od 1998. do 2002. godine.

Gao je najčešće pratio djevojke koje su nosile crvenu odjeću, a najmlađa žrtva imala je svega osam godina kada ju je silovao i ubio.

Kineska policija je još 2004. godine ponudila novčanu nagradu od 30.000 američkih dolara za informaciju koja može dovesti do hapšenja Gaoa.

Porodica i susjedi serijskog ubice tvrde da ne znaju ništa o zločinima koji se uhapšenom stavljaju na teret, a u optužnici se navodi da je nakon svirepih ubistava odsijecao ekstremitete na tijelima žrtava.

KOMENTARI