instant fap
NaslovnicaSport

Ko će se pridružiti Kozari? Slijedi 180 odlučujućih minuta

Ko će se pridružiti Kozari? Slijedi 180 odlučujućih minuta

Dva kola ostala su do kraja Premijer lige u fudbalu. Prvak je poznat, to je sarajevski Željezničar, dok se još uvijek ne zna ko će napustiti društvo najbolji, odnosno Kozara je sigurna, dok se traži drugi putnik za niži rang.

Do prije nekoliko sedmica kao najizgledniji kandidat za napuštanje društva najboljih bila je Sloboda, no dolazak Abdulaha Ibrakovića na mjesto šefa struke, te dvije uzastopne ligaške pobjede, tuzlanskog premijerligaša su digle iz mrtvih, a u isto vrijeme su i zakomlikovale situaciju na samom dnu tabele.

Kao što smo već i rekli, Kozara je izgubila sve izgleda za opstanak u premijerligaškom društvu, dok će se drugi putnik tražiti između šest ekipa (Travnik, Rudar, Leotar, GOŠK, Sloboda, Slavija).

TRAVNIK
Veziri se nalaze na 10. mjestu sa 31 bodom i za siguran opstanak u društvu najboljih potrebna im je pobjeda, dok bi i s bodom najvjerovatnije ostali u Premijer ligi. Kod kuće će izabranici Husnije Arapovića odmjeriti snage sa Rudarom, dok će u posljednjem kolu gostovati kod Čelika.

RUDAR

Prijedorčani kao i Travničani imaju 31 bod i nalaze se u koliko-toliko komotnoj situaciji. U nedjelju gostuju u Travniku, dok im u posljednjem kolu na noge dolazi Zrinjski. Rudari će mo svemu sudeći u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi.

LEOTAR

Izabranici Borčeta sredojevića nalaze se na 12. mjestu tabele sa 30 bodova. Porazom od Zrinjskog u Trebinju zakomplikovali su sebi situaciju. U 29. kolu gostuju kod Olimpica, koji još uvijek ima izgleda za izlazak na evropsku scenu, dok im u posljednjem kolu na Police stiže nepobjedivi Željezničar. Da li će Leotar uspjeti ostati u društvu najboljih veliko je pitanje, no na ruku im ide to što su Plavi već osigurali titulu. Da je drugačija situacija gotovo sigurno bi Leoatr bio najozbiljniji kandidat za ispadanje.

GOŠK

Poraz od Slobode mogao bi skupo koštati premijerligaša iz Gabele. Dva kola prije kraja najozbiljniji su kandidati za napuštanje društva najboljih. U nedjelju GOŠK na domaćem terenu igra protiv Čelika, dok je u posljednjem kolu gost u Vrapčićima. Pobjeda i poraz najvjerovatnije neće ostaviti GOŠK u Premijer ligi.
SLAVIJA
Dobrim igrama u drugom dijelu sezone Slavija je došla na korak do opstanka u društvu najboljih. Izabranici Vlade Čapljića u 29. kolu gostuju kod Borca i tu najvjerovatnije neće doći do bodova spasa, no zato im na noge u posljednjem kolu dolazi Sloboda. Pobjedom nad Tuzlacima Slavija bi osigurala opstanak u Premijer ligi.

SLOBODA

Tuzlaci su došli na korak do sna. Prije tri kola bili su otpisani, no dolazak Abdulah Ibrakovića digao ih je iz mrtvih. Za siguran opstanak potrebna su im četiri boda, dok ih i tri boda iz duela sa Veležom i Slavijom najvjerovatnije ostavljaju u društvu najboljih.