instant fap
NaslovnicaBiH

Nestao trogodišnji Alen Bukva, od kuće se udaljio ‘bez odjeće i obuće’

Nestao trogodišnji Alen Bukva, od kuće se udaljio ‘bez odjeće i obuće’

Prema izjavi majke, dječak se 16.maja oko 15 sati igrao ispred njihove porodične kuće “bez odjeće i obuće”, i od tada mu se gubi svaki trag, saopšteno je iz MUPRS-a.

O navedenoj prijavi obaviješten je nadležni tužilac koji je dao saglasnost da se preduzmu neophodne mjere i radnje radi pronalaska nestalog dječaka.

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i obavili razgovor s porodicom i mještanima naselja Crijep i Međeđa radi prikupljanja operativnih informacija u vezi s okolnostima ove prijave.

U toku jučerašnjeg dana, Policijski službenici Policijske stanice Višegrad izvršili su obilazak terena oko porodične kuće u kojoj je dječak živio, kao i obalu  Drine.

Taođer, pripadnici Jedinice za podršku trenutno nalaze se na terenu i vrše pretragu užeg i šireg područja lica mjesta.

Po izjavi majke, mališan se navedenog dana igralo ispred porodične kuće koja se nalazi pored lokalnog puta Međeđa-selo Crijep.

Radi se o dječaku visine oko 80 cm, tjelesne težine oko 15 kg, duže svjetlije plave kose, plavih očiju, okruglog lica, pravilnog nosa i malih ušiju.

Od osobenih znakova majka je navela izražen stomak i veliki mladež iza desnog uha te izraženu mucavost.

Mole se građani da ukoliko dođu do bilo kakvih saznanja o nestalom dječaku, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu na besplatan policijski broj 122.