Kodro: Džeko je najbolji balkanski igrač posljednjih godina, mogao je igrati za Real Madrid

HomeSport

Kodro: Džeko je najbolji balkanski igrač posljednjih godina, mogao je igrati za Real Madrid

Jednom se pojavi neko ko s krunom rimskog kralja zasjeni Messija i uništi Barcu
Džeko je prije dvije sezone ponio epitet najboljeg strijelca talijanske Serije A, a prošle sezone s Romom je stigao do historijskog polufinala Lige prvaka gdje su ispali od Liverpoola. Kodro smatra da je Džeko najbolji balkanski igrač u posljednje vrijeme i da je, pored toga što igra u napadu, vrlo koristan u odbrani.

“Lično smatram da je Džeko najbolji igrač kojeg smo imali na Balkanu u posljednje vrijeme. Iako je napadač, radi apsolutno sve na terenu, učestvuje i u napadu i u odbrani”, rekao je Kodro o kapitenu reprezentacije BiH.

Nakon toga, bivši selektor Zmajeva otkrio je kako misli da je Džeko u posljednje dvije ili tri godine komotno mogao nositi dres Real Madrida.

“Džeko je posljednje dvije ili tri sezone bez ikakvih problema mogao igrati u dresu Real Madrida”, istakao je Kodro.

Meho Kodro je posljednje dvije godine radio kao trener švicarskog Servettea, a prije godinu dana uz Roberta Prosinečkog i Amara Osima bio je najozbiljniji kandidat za klupu nogometne reprezentacije BiH.

Kodro je 2008. godine kratko bio selektor Zmajeva, naš nacionalni tim vodio je na samo dvije utakmice, nakon čega je dobio otkaz.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0