instant fap

Koja hrana se može jesti i nakon isteka roka trajanja?

Koja hrana se može jesti i nakon isteka roka trajanja?

Huffington Post sastavio je listu namirnica koje mogu biti korisne i nakon isteka roka trajanja otisnutog na proizvodu te dodaju da se taj rok više odnosi na svježinu namirnice nego da je štetna za organizam.

Kečap
Kečap će u hladnjaku zadržati svoju kvalitetu na šest mjeseci. Nakon isteka roka trajanja to je još uvijek sigurno vrijeme za konzumiranje osim ako se ne pojavi čudan miris ili primjećujete plijesan.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje može ostati svježe 18 do 24 mjeseci. Preporučuje se držati ga na hladnom i tamnom mjestu pa čak i u frižideru ako stanujete u mjestu s toplim klimama.

Jaja
U hladnjaku mogu biti tri do pet tjedana. Pohranite ih u vrata hladnjaka, jer većina obično upravo tamo ima mjesto za jaja.

Mlijeko
Može ostati pitko i tjedan dana nakon isteka roka koji je otisnut na pakiranju. Ako je mlijeko promijenilo okus, miris ili izgled, to ćete lako primijetiti.

Jogurt
Može biti dobar sedam do deset dana nakon roka trajanja, a u zamrzivaču dva mjeseca. Bacite ga ako vidite plijesan.

Ukiseljeni krastavci
Otvorena staklenka ukiseljenih krastavaca u hladnjaku može stajati do godinu dana, a to vrijedi i za neke namirnice poput maslina ili kapara.

Sojino mlijeko
Sojino mlijeko slično je proizvedeno kao i kravlje i za njega vrijedi isto pravilo.

Ocat
Rok trajanja octa je gotovo beskrajan prema versatilevinegar.com. Estetske promjene, poput boje ili razvoja sedimenta mogu se dogoditi u vrstama octa koji nije bijeli, ali proizvod je još uvijek siguran za korištenje.

Med
Med svoje kvalitete zadržava dok se ne potroši.

Senf
Kada ga kupite u trgovini, senf čuvan u hladnjaku traje i do jednu godinu nakon isteka roka trajanja. To ne vrijedi za domaći senf koji se kvari puno brže.

Maslac
Možete ga koristiti do dva tjedna nakon isteka roka. Zamrznuti maslac možete čuvati devet mjeseci.

Kafa
Otvoreno pakiranje mljevene kafe traje tri do pet mjeseci nakon što joj prođe rok trajanja, a zrna kave pola godine.

KOMENTARI