instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Koje će strankaše Šuhret Fazlić, Vid Šantić i Senad Tutić primiti u radni odnos u Komradu i Centru za socijalni rad?

Koje će strankaše Šuhret Fazlić, Vid Šantić i Senad Tutić primiti u radni odnos u Komradu i Centru za socijalni rad?

Klasična kupovina glasova potrebnih za nova zaduživanja Opštine Bihać koja su planirana u ponedeljak na sjednici Gradskog vijeća

Nepotizam i stranačko zapošljavanje je najveći kriminal na našem kantonu. Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić je zasnovao svoju kampanju na štednji i neradu, a da pri tome ne zapošljava stranačke kadrove kojih imamo i onako previše. 10-tak dana nakon što je postao gradonačelnik odmah je zaposlio ekonomistu Edina Moranjkića na visoku poziciju u Opštini i tako prvi put pogazio svoju riječ. 

U svom prvom intervjuu posebno je naglasio da su Opština kao i ostale Javne ustanove prepune pravnika i ekonomista, a onda sve to porekao dozvolivši raspisivanje konkursa u JKP Komrad Bihać na čijem je čelu Vid Šantić -ASDA i u Centru za socijalni rad na čijem je čelu Senad Tutić član ASDA stranke.

Čekao je Šuhret dok nisu prošli Izbori u kojima je koalirao sa ASDA strankom i tražio od građana Bihaća da glasaju za njega kako bi napravio nešto u Kantonu i onda odustao od pozicije kao bi Rifet Hozanvić iz Cazina redao svoje Cazinjane u Skupštinu kantona.

Po završetku Izbora završila su i Šuhretova obećanja i da bi obezbijedio većinu u Gradskom vijeću morao je raspisati konkurse za čak 15 radnih mjesta. Od tih 15, čak 11 je u JKP Komradu u Bihaću, 2 u Centru za socijalni rad i po jedno u Zavodu za prostorno uređenje i Stanoupravi u Bihaću.

Da krenemo redom: JKP KOMRAD 11 pozicija

11 pozicija i sve strankaši:

 1. Irma Dedić udana Fatkić – Žena od Gradskog vijećnika Ahmeda Fatkića i zastupnica u Skupštini USK postaje Šefica javne rasvjete nakon samo godinu dana pripravničkog.
 • Sanela Keškić – žena Gradskog vijećnika Hasana Fatkića i majka v.d. direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja Senite Keškić također dobija posao u JKP Komradu.
 • Nevjenčana supruga od Gradskog vijećnika Sanela Havića zvanog Žile inače člana bivšeg Građanskog saveza a sada Šuhretovog Pomaka.
 • Haris Dedić, sin Mufida Dedića inače predsjednika sindikata JKP Komrada koji je izgleda morao dati saglasnot na zapošljavanje ovoliko ljudi kako bi i njegov sin dobio posao a sirotinja neka ispašta.
 • Ramo Delić iz Male Peći također član ASDA stranke koji je po pričama svojih stranački kolega odlično odradio izbore i zadovoljio svoje šefove pa će biti nagrađen i poslom u JKP Komradu.
 • Matej Grgić, sine Franje Grgića koji je bio na listi ASDA stranke. Matej radi već godinu i više dana na ugovor i sad će napokon dobiti za stalno.
 • Emil Muharemović inače Gradski vijećnik Bihaća ispred Demokratske Fronte koji će glasati za novi kredit i zaduženja Bihaća.
 • Kenana Bećirspahić žena od Gradskog vijećnika Dinke Bećirspahića koji je bio član SBB-a i kada su mu odbili zaposliti suprugu izišao je i SBB-a i otišao u Nezavisne a Savjetnik Šuhreta Edin Moranjkić ga je pridobio tako što mu je obećao posao za ženu u JKP Komradu.
 • Adnan Kasupović kojeg je sam direktor Vid Šantić predložio jer je želio i on nekog svog zaposliti. Adnan je inače kolega od Vidovog sina.

Za 10tu i 11t-u poziciju nismo dobili imena.

Zaposlenici JKP Komrada su upozoravali direktora Šantića da će sve prijaviti nadležnim institucijama. Evo još uvijek nisu otvorene prijave na konkurs a već se znaju imena. 

Kako Vide Šantiću, Šuhrete Fazliću i Edinu Moranjkiću?

KONKURSI U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD

U Centru za socijalni rad će vjerovatno biti primljene članice ASDA stranke a to su:

 1. Lejla Hafizović socijalni radnik
 • Una Halilagić psiholog
 • Anida Piralić socijalni radnik

Prije otvaranja prijava na Konkurs firma je brujila o ovim imenima i njihovom sigurnom zapošljavanju od strane direktora ASDA Senada Tutića.

Stanouprava Bihać je sljedeća firma u kojoj će gradonačelnik Šuhret Fazlić zaposliti još jednu članicu svog POMAKA a to je Selma Muharemović koja je trenutno zaposlena u firmi doo Zijo i Sin. Direktor firme Zijo i Sin je otac Elvedina Sedića Šuhretovog direktora Aerodroma Bihać. 

Kad uzmemo u obzir činjenicu da je Šuhret Fazlić rekao da neće zapošljavati i da je odjednom tražio ovoliko radnih mjesta, jasno nam je da se ovako kupuje većina u Gradskom vijeću i pokušava obezbijediti 20 vijećnika da izglasaju kreditno zaduženje grada Bihaća zbog kojeg ćemo još više grcati u dugovima a Šuhret će moći reći da je nešto napravio u Bihaću.

Prijave nisu otvorene, još uvijek ne znamo ni ko se prijavio na ove konkurse ali imamo informacije ko će biti primljen. 

Molimo dragog Allaha da nam pokaže da nismo upravu ali bojim se da jesmo. U narednoj sedmici će se otvoriti koverte i obaviti intervjui pa ćemo vidjeti da li smo bili upravu i hoće li Šuhret Fazlić na ovaj način obezbijediti većinu u vijeću koja će izglasati nova zaduženja.

Sigurno je samo da je novi pulen Rifeta Hozanovića popularnog Hozana upravo Šuhret Fazlić koji je poslao poslušniji nego ikad. 

U nastavku vam donosimo kako je Šuhret na nagovor Hozana izdao dozvolu za benzinsku pumpu u Jablanskoj ulici u Bihaću i to na sred raskrsnice. 

KOMENTARI