instant fap
NaslovnicaUncategorized

Koliko Facebook ima doista aktivnih korisnika?

Koliko Facebook ima doista aktivnih korisnika?

Facebook je nedavno objavio da njihova mreža mjesečno bilježi 845 milijuna aktivnih korisnika.

Facebook je u svojem prospektu kojim propagira javnu prodaju dionica (IPO), objavio da mjesečno bilježi 845 milijuna aktivnih korisnika, odnosno 483 milijuna koji su aktivni na dnevnoj bazi.

„Ti podaci se nalaze na početku prospekta, no ako na 44. stranici iste publikacije pogledamo što je po njima aktivni korisnik, ovi podaci se pomalo dovode u pitanje“, piše NY Times.

Prema definiciji Facebooka, aktivni korisnik je onaj tko putem web stranice ili mobilnog weba posjeti njihovu društvenu mrežu, no u njih se ubrajaju i oni koji su možda samo jednom u životu doista bili na samoj stranici, jer ih se smatra aktivnima i ako samo “lajkaju” neke vijesti ili komentare na drugim web stranicama, ili imaju neku aktivnost sa svojim Facebook prijateljima.

Drugim riječima, ako ste tijekom mjesec dana kliknuli like na nekoj stranici, Facebook vas ubraja u tih 845 aktivnih milijuna, bez obzira na to što ste posljednji puta na njemu bili prije možda godinu dana. Ista stvar vrijedi i ukoliko ste se prijavili na neku stranicu koja nudi mogućnost prijave Facebook računom (to možete recimo i na našoj web stranici).

Stoga NY Times tvrdi da Facebook ima najmanje 40 milijuna manje doista aktivnih korisnika, a slično se može zaključiti i prema nedavnom izvještaju analitičke kuće Nielsen, koja je ustanovila da Facebook u SAD-u, čiji korisnici čine 19 posto članova Facebooka, mjesečno ima 153 milijuna aktivnih korisnika, dok podaci Facebooka govore da ih ima 161 milijun. 

KOMENTARI