instant fap

Kontrolne utakmice za sanske nogometaše

Kontrolne utakmice za sanske nogometaše

Teški uvjeti za rad zbog snježnog i kišovitog vremena  tokom februara  nisu spriječili nogometaše Podgrmeča da redovno treniraju na pripremama za predstojeći proljetni dio prvoligaškog prvenstva.

Kako nas je informisao šef Stručnog štaba, Benjamin Ključanin,  radi se prema zacrtanom planu i održano je preko 20 treninga po hladnom vremenu i snijegu na stadionu Slobode u Mahali, a radi se i u teretani Gradske dvorane. Prema njegoviim riječima,  problem je što se nisu mogle odigravati pripremne prijateljske utakmice sa klubovima iz okruženja, kako bi se odredio i tehnički uigrao kostur  tima. Naime,  nogometaši Podgrmeča su odigrali samo jednu pripremnu utakmicu i to prije skoro deset dana u Krupi na Vrbasu  na umjetnoj travi protiv tamošnjeg istoimenog kluba.

Sanski prvoligaš je tada  poražen rezultatom 2:1, ali trener Benjamin Ključanin naglašava da nije razočaran ovim ishodom, obzirom da se radi o kontrolnoj utakmici u kojoj su svi igrači koji se nalaze na pripremama dobili šansu da se nametnu za prvi tim. Ono što raduje, kaže Ključanin,  što je dogovoreno  nekoliko kontrolnih utakmica u kojoj će igrati svi igrači i oni koji zadovolje ostaju na pripremama, dok će ostali dobiti, kako ističe, slobodno.  Drugu  pripremnu utakmicu sanski nogometaši  igraju danas  protiv „Kranije“  iz Cazina na stadionu Slobode u Mahali, a već sutra također u Sanskom Mostu  se sastaju sa „Slobodom“  iz Mrkonjić Grada.

Inače, na priprema se nalazi 25 igrača i to su većinom igrači koji su branili boje kluba u prvom dijelom šampionata. Klub je u zimskoj pauzi napustio Muamer Salibašić, a boje Podgrmeča više neće braniti ni Adnan Hodžić iz Visokog sa kojim klub nije dogovorio daljnu saradnju. Zamjena za Hodžića je novo pojačanje Podgrmeča, Senaid Halilović, koji je došao iz  Krajine iz Cazina. Nova  imena su još Sanel Kovač, koji je došao iz bugojanske „Iskre“, zatim bivši igrači Podgrmeča Boris Muzgonja, te Refik Pudić, koji je  došao na probu iz NK „Ključ“,  a vratio se i  i Emrah Ćosić. Na spisku trenera Ključanina se nalazi i 5 igrača koji su se nametnuli svojim igrama u omladinskom pogonu kluba.
Pomenimo, Podgrmeč je prvi dio sezone završio na osmom mjestu sa 22 boda i bilansom šest pobjeda, četiri remija i pet poraza sa gol razlikom 18:21. Nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH počinje 9. marta, a Podgrmeč će ugostiti Rudar iz Kaknja. U prvom dijelu šampionata Rudar je na svom terenu slavio rezulatom 2:0.

KOMENTARI