Do kraja juna nestabilno vrijeme u BiH: Nagle izmjene sunčanih perioda i pljuskova

Homeinmedia danasUncategorized

Do kraja juna nestabilno vrijeme u BiH: Nagle izmjene sunčanih perioda i pljuskova

Vrijeme danas

Dugoročna vremenska prognoza za juni pokazala je da nas i u narednom periodu očekuje itekako promjenljivo vrijeme, puno naglih izmjena sunčanih perioda i lokalnih pljuskova.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda od 12. do 27. juna očekuje se nešto nestabilniji period, koji će biti posebno izražen krajem ove sedmice, s intenzivnijim padavinama u Hercegovini, te centralnim, zapadnim i sjevernim krajevima Bosne.

Početkom iduće sedmice, odnosno od 18. do 21. juna prognozira se stabilnije vrijeme s malim izgledima za povremeni lokalni pljusak. Već od 21. do 27. juna izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu obilnijih pljuskova u Hercegovini i u centralnim, sjeveroistočnim i zapadnim predjelima Bosne.

Jutarnje temperature zraka u periodu od 12. do 22. juna u Bosni će se kretati od 12 do 17, u Hercegovini od 16 do 21 stepen celzij. Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, s vrijednostima u Bosni od 25 do 30, u Hercegovini do 33 stepeni celzija.

Krajem mjeseca temperature će biti u porastu u odnosu na prethodni period s najnižim temperaturama od 15 do 20 stepeni u Bosni, a u Hercegovini od 19 do 24 stepena i najvišim dnevnim do 33 u Bosni, a u Hercegovni do 35 stepeni celzija.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0