Kultni Volkswagen dobiva nasljednika

HomeAUTO

Kultni Volkswagen dobiva nasljednika

Trikovi koje morate znati: Kako uštediti gorivo čak i na niskim temperaturama

JOŠ JEDAN obrat u priči o dolasku nasljednika legendarnog Microbusa.

Kako doznaje američki Car & Driver, Volkswagen nije odustao od nasljednika temeljenog na konceptu ID Buzz. Poljuljalo ga nije ni što se Buba nije najbolje snalazila posljednjih godina. Navodno će biti predstavljen 2022. godine, a godinu kasnije bi trebao doći i na američko tržište. Potvrdio je to Carsten Intra, šef VW komercijalnih vozila, rekavši kako će se raditi o putničkom MPV-u, a koji će se isključivo u Europi nuditi i u dostavnoj izvedbi. 

ID Buz će imati isključivo električni pogon, vjerojatno u nekoliko izvedbi u rasponu od 200 do 300 KS, pri čemu bi najjača izvedba imala dva elektromotora i AWD pogon. Očekuje se i raznovrsna ponuda setova baterija, od kojih bi maksimum bila baterija kapaciteta čak 111 kWh. U tom slučaju valja očekivati i odgovarajući doseg od 550 km. Priča se i o solarnim panelima koji bi mogli povećavati doseg za još koji kilometar.

Ono što se nitko ne usudi procijeniti je cijena ovakvog automobila. Bogata oprema, napredan pogon i ovako velike baterije u današnjim okvirima znače samo jedno – izuzetno visoku cijenu. Tko zna, za godinu-dvije stvari bi se mogle drastično promijeniti. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0