instant fap
NaslovnicaAUTO

Lada predstavila osvježenu Nivu Bronto

Lada predstavila osvježenu Nivu Bronto

Krajem prošle godine Lada je najavila kraj proizvodnje za Nivu Bronto, no zbog velike potražnje za verziju SUV-a inspirisanu off-roadom je odlučeno da s eovaj model oživi ovog ljeta.

Lada je predstavila osvježenu Nivu Bronto s poboljšanjima fokusiranim uglavnom na unutrašnjost. Model je baziran na robusnu Nivu Legend, a prodavat će se u dvije verzije, Luxe i Prestige. Verzija Luxe dolazi metalnim branicima i 15-inčnim točkovima, dok Prestige verzija posjeduje masivnije plastične branike, zaštitu pragova i lukova točkova, maglenke i specijalnu rešetku hladnjaka. Obje verzije mogu biti opremljene fabričkom opremom uključujući dodatna krovna LED svjetla i specijalnu kamuflažnu boju karoserije.

Unutrašnjost je doživjela većinu promjena koje podrazumijevaju novi klaster, modificiranu centralnu konzolu s novim kontrolama klima uređaja, nova udovnija sjedišta s grijačima te poboljšanu izolaciju buke i vibracija, a tu su još neke manje promjene.

Nivu Bronto i dalje pokreće Ladin besmrtni 1,7-litarski četverocilindični atmosferski benzinski motor koji razvija 83 KS i koji je uparen s petostepenim manuelnim mjenjačem. Snaga se prenosi na sva četiri točka, a SUV ima prednji i stražnji diferencijal sa zaključavanjem. Niva Bronto je također dobila blago modificirani i ojačani ovjes.

Lada već prima narudžbe u Rusiji, tržište za koje je Niva Bronto i namijenjena.

Potpuno nova generacija Nive napokon stiže 2024. godine, testiranja su već obavljena, a špekuliše se da je pokreće Renaultov 1,3-litarski turbobenzinski motor.

KOMENTARI