instant fap

Legenda bh. košarke Samir Lerić za život zarađuje kao dostavljač hljeba

Legenda bh. košarke Samir Lerić za život zarađuje kao dostavljač hljeba

Kriza zbog koronavirusa posebno je pogodila sportske klubove i radnike, a to se najbolje može vidjeti na primjeru legendarnog bh. košarkaša Samira Lerića.Rekorder po broju nastupa u reprezentativnom dresu očito sebi nije mogao priuštiti veliku pauzu pa je počeo raditi na poslu distribucije hljeba i drugih pekarski proizvoda.

Fotografija na kojoj Lerić nosi korpu s pekarskim proizvodima brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a mnogi su iznenađeni kako čovjek koji je imao 12 godina reprezentativne karijere i dalje ne radi u košarci.

Lerića smo jutros i pozvali kako bismo provjerili navode, a on nam je potvrdio kako se upravo nalazi na svom novom poslu.

Posljednjih godina je bio angažovan u SKK Student iz Mostara, koji je nakon prekinute sezone zbog koronavirusa stekao pravo nastupa u prvom rangu bh. košarke.

Međutim, nedostatak finansija im je stvorio poteškoće, zbog čega i neće nastupati u Prvenstvu BiH, što se očito odrazilo i na Lerića koji je odlučio pronaći novi posao.

Iako Lerić trenutno radi častan posao dostavljača, ovo je samo jedan od primjera kako je koronavirus imao negativan utjecaj na sadašnje i bivše vrhunske sportiste. Ostaje nam da vidimo hoće li se nekadašnji košarkaš koji je igrao na pet Evropskih prvenstava ponovo vratiti košarkaškom poslu u možda neka bolja vremena.

KOMENTARI