instant fap

Legendarni Eric Cantona na crvenom tepihu u društvu Predraga Pašića

Sinoć je crvenim tepihom 18. Sarajevo Film Festivala prošla ekipa filma ‘Svi iz moje porodice’ u režiji Radua Judea

U Sarajevu su ovaj rumunski film, koji se takmiči za ovogodišnje Srce Sarajeva, došli predstaviti glumci Mihaela Sîrbu i Serban Pavlu.

Film prati Mariusa, koji je u kasnim tridesetim i razveden je. Njegova bivša žena Otillia se udala za računovođu. Sofia, njihova petogodišnja kćerka, živi s majkom, što Marijusa veoma frustrira. Zakon nalaže da on sa svojom kćerkom može provoditi samo ograničeno vrijeme. Jednog dana, Marius odlazi po kćerku koju želi povesti na kratak odmor na moru, ali shvata da njegova bivša žena nije kod kuće, a rečeno mu je da je kćerka bolesna. Marius u to ne vjeruje i pokušava Sofiju silom povesti sa sobom. Ispostavit će se da je ovaj mali incident okidač silovite i emotivne bujice, a svi članovi porodice sudjeluju u priči u kojoj se prepliću humor, nasilje, djetinjaste pjesme, policijske intervencije, izjave ljubavi, krv i haiku poezija.

Na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo prošla je i velika legenda fudbala, gost SFF-a, Eric Cantona.

– Veliko je iskustvo prikazati svijetu ljude poput Predraga Pašića, snažnog i hrabrog čovjeka. Svima nama trebaju takvi ljudi i on je primjer za sve nas – izjavio je legendarni fudbaler Eric Cantona dok je u utorak prolazio crvenim tepihom Sarajevo film Festivala u pratnji legende bh. fudbala Predraga Pašića, javila je Fena.

Cantona će sarajevskoj publici u srijedu u Otvorenom kinu “Hej” predstaviti film “Fudbaleri buntovnici”, priču o pet slavnih fudbalera, uključujući i Predraga Pašića, i o njihovoj borbi van sportskih terena.

Cantona je doputovao u Sarajevo u ranim popodnevnim satima u pratnji Gillesa Rofa i Gillesa Pereza, reditelja filma.

Osim Pašićeve, u dokumentarcu će biti ispričane priče Didiera Drogbe, Carlosa Caszelyja, Rachida Mekhloufija i Brazilca Socratesa.

Pašić je izjavio da je pogledao film u Parizu i da je bio do te mjere dirnut pričama ostalih fudbalera iz filma, također velikih igrača, da nije mogao povjerovati i da je on uvršten u jednu od pet priča.

Cantona je izjavio kako je jako bitno da Pašić nastavi s onim sa čime je počeo tokom rata – školom fudbala.

Odgovarajući na pitanje zašto je odlučio ostati u Sarajevu i nakon izbijanja rata i pokrenuti školu fudbala među mladim ljudima, Pašić je kazao da “nije bilo druge opcije”.

“Ja sam rođen u ovom gradu koji me je stvorio kao sportaša i dao mi je mogućnost da me svi poznaju”, kazao je Pašić.

KOMENTARI