instant fap
Naslovnicainmedia danas

LIJEPE VIJESTI Asfaltiranje puta u Fajtovcima

LIJEPE VIJESTI Asfaltiranje puta u Fajtovcima

U Mjesnoj zajednici Fajtovci trenutno se provode završne aktivnosti na sanaciji lokalnog puta, a danas su počeli radovi na postavljanju novog sloja asfalta. Dionica ovog puta bila je u veoma lošem stanju proteklih godina. Veliku štetu u proteklom periodu pričinjavale bi oborinske vode koje su dodatno oštetile put, što je stvaralo velike probleme mještanima.

Zbog toga je bilo neophodno izvršiti njegovu kompletnu rekonstrukciju, proširiti put i postaviti sistem za odvodnju oborinskih voda, kako bi se pristupilo asfaltiranju.

Prema riječima Ernada Seferovića, savjetnika općinskog načelnika za infrastrukturu, radi se o projektu koji se prenosi iz 2019. godine, kojeg Općina Sanski Most realizuje putem Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i invrastrukturu, a dužina dionice iznosi 750 metara.

Vrijednost radova iznosi 198. 000 konvartibilnih maraka, a projekt se finansira sredstvima Vlade Federacije BiH koja je osigurala 140. 000 maraka, a ostatak sredstava obezbijedila je Općina Sanski Most.

Predsjednica MZ Fajtovci Dženana Cerić, u ime mještana uputila je zahvalnost zastupniku u Parlamentu Federacije BiH, Asimu Kamberu, koji je svojim inicijativom osigurao neophodna sredstva sa federalnog nivoa.

Nakon što se okončaju svi planirani radovi, riješiće se dugogodišnji infrastrukturni problem, a mještani će dobiti na korištenje novu i uređenu saobraćajnicu, kojom su spojeni sa regionalnim putem R-405.

KOMENTARI