instant fap

Loša vijest za pušače trave

NAJNOVIJE istraživanje u moru najnovijih istraživanja pokazalo je da mlađe osobe koje konzumiraju kanabis imaju povećan rizik od znatnog i nepovratnog smanjenja kvocijenta inteligencije, a rezultati su to novozelandskog istraživanja koje je provedeno na uzorku od tisuću osoba.

Međunarodni tim znanstvenika otkrio je da konzumacija kanabisa prije punoljetnosti negativno utječe na mozak u razvoju, a rezultat je manji kvocijent inteligencije. Ovo je istraživanje trajalo preko 20 godina, a kandidati su istraživanje uključeni još u periodu kada su bili maloljetni, prenosi BBC.

Uzevši u obzir ostale faktore (obrazovanje, konzumacija alkohola, duhana i droga), znanstvenici su došli do zaključka da učestalo konzumiranje kanabisa smanjuje IQ, a najviše (osam bodova manje od ostalih) kod onih koji su počeli pušiti kao adolescenti i nastavili pušiti u odrasloj dobi.

Znanstvenici su dodali i da prestanak konzumacije nije imao pozitivan utjecaj na njihov kvocijent, a profesor Terrie Moffitt s Instituta za psihijatriju pri Kraljevskom koledžu u Londonu, rekao je kako ovo istraživanje pomaže razumijevanju opasnosti koje konzumiranja kanabisa predstavlja.

KOMENTARI