instant fap

Male stvari koje nas usrećuju

Male stvari koje nas usrećuju

Iako stara dobra kaže da novac ne može kupiti sreću, nova istraživanja tvrde da čak mala svota novca može kupiti sreću.

Nova istraživanja pokazuju kako i najturobniju svakodnevnicu čovjeku može izmijeniti pronalazak zaboravljene i male svote novca.  Upravo je to zauzelo vrh ljestvice malih zadovoljstava i podizača raspoloženja u istraživanju provedenom na 2.014 odraslih ljudi, kažu engleski istraživači.

Pri vrhu se nalaze i sreća izazvana iznenadnim sniženjem cijene namirnice koju smo namjeravali kupiti, te jutro bez mamurluka nakon propijene noći, dok top 10 zatvara sreća kad uđete u puni tramvaj i dočeka vas jedno slobodno mjesto. Ali da mi ne dužimo, slijedi deset sitnica koje beskrajno vesele:

1. Pronalazak novca na koji smo zaboravili u džepu od kaputa – 59 posto; 2. Pobjeda na natječaju za koji smo zaboravili – 46 posto; 3. Povrat novaca koji nismo očekivali – 41 posto; 4. Ušteda od režija – 31 posto; 5. Dobitak na lotu za koji smo zaboravili da smo odigrali – 46 posto; 6. Spoznaja da je artikl koji trebamo kupiti na popustu – 26; 7. Gubitak pola kilograma – 18 posto; 8. Pronalazak novca u automatu u dućanu – 13 posto; 9. Probuditi se bez mamurluka nakon propijene noći – pet posto i 10. Pronaći slobodno mjesto u punom tramvaju – tri posto. Da li spadate u one koji kao da stalno za sobom nose listu želja dugu oko kilometar? Budite zadovoljni onim što imate. Važno je da postavite promišljene i realne ciljeve.

KOMENTARI