instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Manifestacija Hatme u džematu Tomina u znaku zajedništva, radosti i prelijepog učenja Kur'ana

Manifestacija Hatme u džematu Tomina u znaku zajedništva, radosti i prelijepog učenja Kur'ana

Manifestacija Hatme u džematu Tomina u znaku zajedništva, radosti i prelijepog učenja Kur'ana

Vjernici iz Sanskog Mosta, iz gotovo svih džemata, jučer su u džematu Tomina svjedočili predivnom događaju – Hatmama u džematu Tomina. Na ovom nesvakidašnjem događaju, djeca hatmaši su zasluženo osvojila srca prisutnih, demonstrirajući izvanredno učenje časnog Kur'ana, što je pohvalio i glavni gost manifestacije, hfz. Aziz Alili.

Džamija u Tomini bila je premala da primi sve zvanice i goste koji su sa radošću prisustvovali ovom nesvakidašnjem događaju. Mnogi gosti su bili smješteni u prostoru harema džamije, jer su prostorni kapaciteti unutar džamije bili već popunjeni. Na početku programa, prisutnima se obratio imam džemata Tomina, Mirsad ef. Spahić, koji je srdačno poselamio sve prisutne, zahvalio im se na njihovom prisustvu i uputio nekoliko bitnih savjeta, prije svega našoj omladini, ali i svim prisutnim.

Posebno oduševljenje prisutnih izazvao je glavni gost manifestacije, hfz. Aziz Alili, koji je svojim predivnim učenjem časnog Kur'ana impresionirao sve okupljene. Pored prelijepog učenja Kur’ana, uvaženi hafiz Alili je prisutne počastio i sa nekoliko predivnih interpretacija ilahija, čime je dodatno uljepšao ovu svečanost. Uvaženi hfz. Aziz Alili je također zamoljen da se ukratko prisutnima i obrati, što je on velikodušno i prihvatio, te je njegovo izlaganje prožeto vrijednim savjetima o izučavanju i primjeni časnog Kur'ana, ostavilo snažan utisak na sve prisutne.

Tokom programa, pored hfz. Alilija, manifestaciju su uveličali i drugi gosti, kao što su Sabina Tufek i student FIN-a, Nermin Goralija, koji su svojim glasovima i interpretacijama doprinijeli ljepoti ovog događaja. Prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, Mirza ef. Žerić, koji je dodatno dao na značaju ove svečanosti, a koji je ovom prilikom naglasio kako nivo organizacije ovogodišnjih hatmi u džematu Tomina predstavlja jedan pozitivan iskorak i primjer u najpozitivnijem smislu.

Na kraju programa, učesnicima ovogodišnjih hatmi uručene su prigodne hedije za njihovo zalaganje i trud, kao i postignute rezultate. Posebno se ističe zahvalnost imamu džemata, Mirsadu ef. Spahiću, koji je svojim zalaganjem i požrtvovanjem omogućio da ovogodišnja manifestacija bude nešto, što će, usudit ćemo se kazati, postaviti svojvrsne nove standarde kada su u pitanju Hatme i slične manifestacije.

Pokrovitelji manifestacije su bili Samir Kerić i Emir Tufek, dok su sponzori iste: Jasim Hodžić, VF Komerc, Vispak Zlatna džezva i Emir Muhtari, kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se Generalnom medijskom pokrovitelju “RTV Sana”, kao i medijskim pokroviteljima www.medzlis.ba, InMedia i Exit Media.

Kompletan program manifestacije bio je zabilježen kamerama produkcijske kuće Exit Media, te će uskoro biti dostupan javnosti putem društvene mreže YouTube, kako bi se ova predivna atmosfera podijelila sa svima koji ovom prilikom nisu mogli prisustvovati ovom predivnom događaju.

Na kraju, svima koji su svojim prisustvom, podrškom i učešćem učinili ovu manifestaciju posebnom, izražavamo veliku zahvalnost i radujemo se sljedećim susretima i blagoslovljenim događajima koji nas, ako Bog da, očekuju.

Enes Hotić

KOMENTARI