instant fap
NaslovnicaSport

Marjan Mijajlović ga želio u BiH, a on ide kod Ibrahimovića u Milan

Marjan Mijajlović ga želio u BiH, a on ide kod Ibrahimovića u Milan

Najveći austrijski sportski mediji piišu kako bi Milan našeg Radeta Krunića (27) u narednoj sezoni bi mogao biti jači za austrijskog napadača Sašu Kalajdžića (23) koji ima i bh. porijeklo.

Kalajdžića su želili u BiH, ali nažalost prekasno, čak i novinar Marijan Mijajlović koji je u razgovoru za naš portal govorio o njemu prije nekoliko mjeseci.

“Ova reprezentacija ima budućnost sa igračima poput Prevljaka, Demirovića, Hasića… i siguran sam da ćemo kad-tad opet ići na neko veliko takmičenje. Moramo samo razmišljati u tom smjeru. Meni je nedopustivo da ispustimo igrače kao što je Husein Balić koji s LASK-om igra finale Kupa Austrije. Traži ga Southampton. Isto tako mislim za Sašu Kalajdžića iz Stuttgarta koji je također porijeklom iz BiH. Moramo misliti na sve te momke”, poručio je legendarni Marjan Mijajlović u martu ove godine za Reprezentacija.ba portal.

Njemački Kicker piše da je Milan već uspostavio kontakte sa Kalajdžićem i njegovim trenutnim klubom Stuttgartom te da njemački klub traži oko 25 miliona eura za igrača koji je visok tačno dva metra.

Tako bi Kalajdžić u narednoj sezoni mogao igrati u napadu sa Zlatanom Ibrahimovićem (39), a u Milanu se nadaju da će austrijski napadač u budućnosti biti idealna zamjena za iskusnog Zlatana.

Interesantno da je u Stuttgart stigao 2019. godine iz austrijske Admire za samo 1,75 miliona eura.

Nažalost, Kalajdžić je već odigrao nekoliko utakmica za Austriju, od čega tri kvalifikacione zbog čega ne može igrati za BiH. Kalajdžić trenutno igra EURO sa Austrijom, a u protekloj sezoni je zabio 17 golova i dodao 6 asistencija u 36 odigranih susreta za Stuttgart.

KOMENTARI