instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Međedović ostao vjeran Podgrmeču

Međedović ostao vjeran Podgrmeču

Haris Međedović je jedan od najboljih igrača Podgrmeča. Ovaj izutetno talentirani nogometaš imao je brojne ponude da karijeru nastavi u nekom od većih bh. klubova, ali je ostao vjeran sanskom drugoligašu sa kojim želi da osvoji šampionsku titulu i plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Haris Međedović rođen je 19.8.1996. godine, a od malih nogu je zaljubljenik u nogomet i svoj Podgrmeč. Ljubav i talenat prema nogometu je naslijedio od dida Ahmeta Hame Međedovića, koji se smatra za jednog od najboljih nogometaša Kosova. Međedović pripada izuzetno talentovanoj generaciji Podgrmeča, čija uspješna karijera još traje.

Kao kadeti su se prošetali Omladinskom ligom BiH i igrali za prvaka države protiv sarajevskog Željezničara i tuzlanske Slobode, na završnici u Neumu. U omladinskom Kupu BiH su ispali u 1/16 finala od kadeta Širokog Brijega. Hari je dobio pozive da igra omladinsku Premijer ligu BiH od sarajevskog Željezničara i prijedorskog Rudara.

Odbija ponude i kao šesnaestogodišnjak nastupa za seniorski tim Podgrmeča u Prvoj ligi F BiH. Od 2012. do 2016. godine upisuje 68 prvoligaških nastupa i postiže 6 golova. Iste godine dobija priznanja Općinskog i Kantonalnog sportskog saveza za najboljeg kadeta.

Potpisuje za Akademiju NK Sarajeva u septembru 2014.godine, sa kojom odlazi na pripreme u Italiju, gdje je bio jedan od najboljih igrača i postiže nekoliko golova. Međutim, po povratku iz Italije vraća se neočekivano u Sanski Most da završi srednju školu, ali mora pauzirati 6. mjeseci od nogometa zbog papirologije.

U narednoj godini se šestomjesečna pauza sa zelenih terena ne primjećuje. Nastavlja sa odličnim igrama na dva kolosijeka, za juniore i seniore kluba, što ne ostaje neprimjećeno od velikih klubova. Najkonkretniji je bio banjalučki Borac 2015. godine sa profesionalnim ugovorom na dvije godine, ali samo nakon nekoliko dana Hari se vraća u Sanski Most i Podgrmeč. Naredne 2016. godine, Podgrmeč ispada u niži rang, a Međedovića traže mnogi klubovi, među kojima je najupornije bilo bihaćko Jedinstvo.

Ali kod Harija nije bilo dvojbe, nije ga interesovao novac i slava, njemu je dovoljan jedan grad i jedan klub. Haris Međedović je skroman i primjeran mladić, uzoran sportista koji živi sportskim životom bez mana i poroka, omiljen i priznat u društvu, a najveće bogatstvo su mu porodica i mnogi prijatelji koje ima i koji ga vole i cijene.

Mnogi smatraju da igra Podgrmeča zavisi od njega. Kada igra Hari, Podgrmeč igra i pobjeđuje. Znaju to svi, i protivnici i sudije, zato je često meta nesportskog ponašanja, koje podnosi mirno i dostojanstveno.

Jer takav je Hari. Podgrmeč ima dobru ekipu i pristojnu infrastrukturu, što je dobra prilika za veće rezultate, pobjede, titule i viši rang.

KOMENTARI