instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Međusobno prepucavanje: Tadić suparnika prozivao zbog prošlosti, Nikolić njega optužio za izbornu krađu

Međusobno prepucavanje: Tadić suparnika prozivao zbog prošlosti, Nikolić njega optužio za izbornu krađu

Kandidati u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije Boris Tadić i Tomislav Nikolić u srijedu navečer su se, u predizbornoj raspravi na državnoj televiziji RTS-u, predstavili građanima Srbije, pozvavši ih da u nedjelju izađu glasati, i ne propustivši priliku da jedan drugom upute niz optužbi i kritika.

Tadić, koji je kandidat koalicije okupljene oko njegove vladajuće Demokratske stranke (DS), i Nikolić, kandidat opozicione Srpske napredne stranke (SNS), tokom debate pozvani su govoriti, između ostalog, o njihovim planovima po pitanju gospodarstva i zapošljavanja, vanjske politike i sigurnosti, europskih integracija, Kosova i borbe protiv kriminala i korupcije.

Oba su kandidata iskoristili dio vremena na kritiziranje onog drugog, u čemu je prednjačio Nikolić koji je često umjesto konkretnih odgovora na pitanja svoje vrijeme za izlaganje većim djelom koristio na optuživanje Tadića za težak život građana, veliku nezaposlenost i korupciju, te navodnu izbornu krađu .

U svom obraćanju Tadić je odbacio Nikolićeve optužbe, podsjećajući ga da su sadašnji problemi dijelom posljedica i vremena kada je Nikolić bio u vlasti krajem devedesetih, te je pozvao građane da izađu na izbore, navodeći kako je 20. maj dan kada građani trebaju zajedno poslati poruku jedni drugima i čitavom svijetu da Srbija želi ići naprijed, u razvoj i da je zemlja političke civilizacije i demokratije.

Po pitanju EU Nikolić je ostao na tome da se on i njegova stranka zalažu za europske integracije, ali ne po cijenu Kosova, dok je Tadić naveo kako je politika DS-a “i Kosovo i Europska unija”, koja je dala rezultate, te da svako tko želi biti u vladi sa DS-om mora slijediti tu politiku.

Nikolić nije ponudio konkretna rješenja za problem Kosova već je samo ustvrdio da bi kao predsjednik radio na tome da se oko tog pitanja u Srbiji postigne kosenzus, dok je Tadić podsjetio na njegov “plan u četiri tačke” koji, kako je objasnio, isključuje podjelu Kosova ili priznanje kosovske neovisnosti, a koji je, po riječima Tadića, prihvaćen i u međunarodnim okvirima.