instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Michelle Obama vodi porijeklo od irskog robovlasnika

Michelle Obama vodi porijeklo od irskog robovlasnika

ichelle Obama, (Mišel Obama) prva dama SAD, čija je prapraprabaka bila robinja Melvinija, navodno vodi porijeklo od irskog imigranta, bijelca koji je silovao Melviniju kad joj je bilo 15 godina. Prema navodima knjige koja je nedavno objavljena, nju je silovao Čarls Šilds, jedan od sinova vlasnika imanja na kojem je radila.

Šilds je bio potomak Endrjua Šilda, irskog imigranta, protestanta, koji se borio protiv Britanaca u američkom revolucionarnom ratu u 18. vijeku.

Mišel Obama navodno nije ni upoznata sa najnovijim otkrićem koje je objavila Rejčel Svarns. Ona je za potrebe knjige intervjuisala i neke Šiodsove potomke, inače rođake Mišel Obame.

Svornsova kaže da su potomci Šildsovih bili zgroženi kada su čuli da je u njihovoj porodici bio silovatelj:

“Ja se grozim i na samu pomen ropstva”, kaže Šeri Džordž, jedna od potomaka Šildsovih i rođaka Mišel Obame. “Iako znam da su onda bila drugačija vremena, ali sama pomisao da je neki od mojih predaka silovao nekog me užasava”, rekla je ona, prenose Nezavisne.

Inače, Mišel Obama je povezana sa robinjom Melvinijom još 2009. godine, i to je učinila Megan Smolenjak, koja je takođe uspjela da uđe u trag i porijeklu Baraka Obame, tvrdeći da i on vuče porijeklo iz Irske, tačnije iz Manigala.

Melvinija je rodila sina Dolfusa, na kojem je bilo primjetno da ima i bjelačke krvi, ali sve do sada nije uspostavljena veza između Dolfusa i Šildsovih.

Štaviše, Svornsova je uvjerena da je Dolfusov otac bio upravo Čarls Šilds, sin Henrija Velsa Šildsa, koji je bio poznati farmer. On je Melviniju “naslijedio” od svog tasta i ona je od 1852. godine radila na farmi Šildsovih.