instant fap
NaslovnicaBiH

Ministri iz SDA dobro rade

Ministri iz SDA dobro rade

Nama ovdje rekonstrukcija vlasti nije potrebna. Zadovoljan sam sadašnjim odnosom snaga u Vladi i odnosom ministara iz svih stranaka prema poslu. Međutim, svjesni smo da ako se rekonstrukcije vlasti izvrše na višim razinama, onda ćemo i mi to morati učinit

• Gospodine Lasiću, otpočeli su procesi rekonstrukcija vlasti na svim razinama u zemlji. Najavljena je i rekonstrukcije Vlade HNŽ-a, a Vi biste trebali pokrenuti taj proces. Hoće li i kada doći do rekonstrukcije županijske Vlade?

– Rekonstrukcija vlasti na višim razinama već se odvija predviđenom dinamikom. Mi još čekamo određene naputke s viših razina o tomu na koji način i kada izvršiti rekonstrukciju vlasti na ovoj županijskoj razini. Po sadašnjoj situaciji, to u HNŽ-u ne bi trebao biti problem. Zamjenom SDA SBB-om lako možemo dobiti dvotrećinsku većinu u županijskoj Skupštini. S te strane, tehnički taj proces možemo više-manje brzo uraditi. No, koliko mi je poznato, u HNŽ-u i Srednjobosanskoj županiji rekonstrukcija vlasti će biti izvršena nakon što se okončaju procesi rekonstrukcija vlasti na svim drugim razinama. Budući da sada idu i ljetni godišnji odmori, teško mi je kazati hoće li se proces rekonstrukcije vlasti u HNŽ-u okončati kroz sljedećih 20-ak dana. Može se dogoditi da samo jedno jutro dobijemo nalog da izvršimo rekonstrukciju. Moja je obveza da zatražim smjenu ministara iz SDA u Vladi HNŽ-a, to bi onda išlo na glasovanje u Skupštinu, kojom predsjedava gospodin Ramiz Jelovac iz SDA.

Usporavanje poslova

• Dakle, za sada nema nikakvih aktivnosti na rekonstrukciji Vlade HNŽ-a?

– Nema. Čak sam mišljenja da nama ovdje rekonstrukcija vlasti nije potrebna. Zadovoljan sam sadašnjim odnosom snaga u Vladi i sadašnjim odnosom ministara iz svih stranaka prema poslu. Međutim, svjesni smo da ako se rekonstrukcije vlasti izvrše na višim razinama, onda ćemo i mi to morati učiniti.

• Jeste li zadovoljni radom ministara iz SDA u Vladi HNŽ-a?

– U potpunosti sam zadovoljan njihovim radom. Čak mislim da su u potpunosti odgovorili zadaći vođenja resora koji su im povjereni. Mislim da će rekonstrukcija vlasti čak i usporiti poslove kojima se sada bavimo. Treba još vidjeti hoće li uopće biti rekonstrukcije vlasti u našoj županiji.

• U kojoj mjeri same najave rekonstrukcije vlasti utječu na rad Vlade?

– Naravno, sve to utječe na naš rad, to moram iskreno priznati. Nije lako raditi kada vam svakodnevno visi mač nad glavom i kad imate osjećaj da svakoga trenutka možete ostati bez dužnosti koju obavljate. Ako se rekonstrukcija vlasti već mora dogoditi, onda bih volio da se što prije obavi, a ne da se nastavi ovo sadašnje stanje. Mi sada želimo poboljšati prihodovnu stranu proračuna. Iz resora koje vode ministri iz reda SDA trebamo usvojiti neke jako važne zakone. Zbog toga bih volio da se ove rekonstrukcije ne događaju sada, posebno ako uzmemo u obzir da dolazi i vrijeme godišnjih odmora. Prijeti nam opasnost da sada svi ti pozitivni procesi budu obustavljeni na dva ili tri mjeseca.