Miralem Pjanić u velikoj razmjeni napušta Juventus?

Miralem Pjanić u velikoj razmjeni napušta Juventus?

Miralem Pjanić karijeru bi mogao nastaviti u redovima francuskog prvaka PSG-a.

Kako tvrdi Gazzetta dello Sport, Juventus i PSG dogovaraju razmjenu fudbalera u kojoj glavne uloge imaju reprezentativac BiH Miralem Pjanić i Brazilac Marquinhos.

Marquinhos bi u ovom slučaju postao član Stare dame, a za njega PSG traži Pjanića. Juve je spreman na dogovor, ali traže dodatnih 20 miliona eura.

Brazilac je, prema pisanju Gazzette, već odgovorio pozitivno na transfer. Spreman je obući dres Juventusa, a sve je navodno veoma blizu realizacije.

Ipak, treba sačekati konačan dogovor, no postoji velika mogućnost da Pjanića od naredne sezone gledamo na Parku Prinčeva.

Miralem Pjanić je godinama želja PSG-a

U PSG-u već godinama sanjaju o angažovanju Miralema Pjanića.

Tako je bilo i prije 2016. godine kada je bh. reprezentativac potpisao za Juventus, a stvari se ni sada nisu mnogo promijenile.

Pjanić je jedna od velikih želja pariških Svetaca, a prioritet za pojačanje u veznom redu 28-godišnji fudbaler bi mogao postati u jednom slučaju.

Kako navode francuski mediji ukoliko PSG za trenera angažuje Massimiliana Allegrija onda će dovođenje Pjanića na Park prinčeva biti prioritet za prvaka Francuske.

Juventus je ranije najavio kako je spreman prodati bh. fudbalera i to za minimalno 80 miliona eura.

KOMENTARI