instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Mirsad Delimustafić se predao Federalnoj upravi policije

Mirsad Delimustafić se predao Federalnoj upravi policije

Mirsad Delimustafić, brat Alije Delimustafića i osumnjičeni u predmetu Pravda, u pratnji svog advokata, predao se pripadnicima FUP-a, potvrdila je Azra Bavčić, portparolka sarajevskog Tužilaštva.

Nakon saslušanja u FUP-u, on bi trebao biti predat sarajevskom Tužilaštvu.

Kantonalni sud Sarajevo danas je, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo odredio jednomjesečni pritvor nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova RBiH Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Suadi Hadžić i Samiri Skorupan, osumnjičenim u istom predmetu.

Pripadnici FUP-a u ponedjeljak navečer uhapsili su još jednu osobu, a radi se o Izetu Musiću, koji se tereti da je učestvovao nelegalnim radnjama za koje se terete i ostali.

Očekuje se da se Sud očituje u vezi s raspisivanjem potjernice, odnosno određivanjem pritvora Lejli Fazlagić i Zoranu Lončaru, koji su u bjekstvu, te oko predloženih mjera zabrane za još osam osumnjičenih.

U akciji Pravda 11. novembra je na području Bosne i Hercegovine uhapšeno 15 osoba koje se sumnjiče za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od sudije, pranje novca i prevara.

U međuvremenu su u istom predmetu uhapšene su još tri osobe među kojim je i Esed Radeljaš, a kojem je također određen pritvor.

KOMENTARI