instant fap
NaslovnicaSport

Mirza i Henry među najboljim u Evropi

Mirza i Henry među najboljim u Evropi

Reprezentativci BiH Mirza Teletović i Henry Domercant uvršteni su u najbolje petorke u ligama u kojima nastupaju. Niti pojedinačne nagrade nisu zanemarive.
Nakon što je okončan Final Four VTB lige, a pošto se bliži kraj prvog dijela sezone u Endesa ligi polako se podvlači crta ispod statistika svakog igrača nakon čega se biraju najbolji, ali i najbolje petorke.
Henry Domercant je igrač godine u VTB ligi (player of the year). Ujedno je i najbolji igrač na poziciji “guarda” (MVP je Kirilenko). Sva ova priznanja uslijedila su nakon odličnih predstava ove sezone, ali i nakon odlične predstave na Final Fouru ove lige u kojem je Unics u finalu poražen od CSKA.
Sve ovo bilo je naravno dovoljno za prvu petorku šampionata u kojoj su pored našeg reprezentativca još i Patrick Beverly iz Spartak SP, Andrei Kirilenko iz CSKA, Krešimir Lončar iz Khimkyja i Jonas Valancinunas iz Lietuvos Ritasa.
Mirza Teletović je u izboru navijača, trenera, predstavnika medija i ostalih igrača najbolji igrač Endesa lige kada je u pitanju pozicija četiri. Dobio je maksimalan broj bodova u konkurenciji Erazema Lorbeka i Bonifacea Ndonga (Barcelona) i Justina Doellmana (Manresa).
Teletović je i u najboljoj petorci Endesa liga u kojoj su još Sergio Liull (Real Madrid), Sergi Vidal i Andy Panko (Laguna), te Erazem Lorbek (Barcelona).
U svojoj šestoj sezoni od dolaska u Španiju, igrač BiH igra svoju najbolju košarku. Prvi je strijelac prvog dijela sezone u Euroligi sa prosjekom od 21,7 poena po utakmici. U Endesa ligi trenutno je treći strijelac (16,6 po poena po meču), šesti skakač (7,1) i šesti u poretku za najkorisnijeg igrača sezone (16,3).

KOMENTARI