instant fap
NaslovnicaSport

Steve Nash izabran na funkciju GM-a

Steve Nash izabran na funkciju GM-a

Dvostruki MVP NBA lige i dugogodišnji all-round igrač Phoenix Sunsa Steve Nash imenovan je na poziciju generalnog menadžera košarkaške reprezentacije Kanade.

Nash je na ovu funkciju izabran u skladu sa velikom željom čelnih ljudi tamošnjeg saveza da se seniorski tim plasira na Olimpijske igre 2016. godine koje će se održati u Rio de Janeiru.

“Zahvalan sam zbog ove šanse i izazova koji mi je ukazan. Imamo mnogo posla i jedva čekam da započnemo sa radom. Sa talentom koji je nepresušan u ovoj zemlji, Kanada ima šansu da postane jedna od vodećih zemalja u svijetu košarke. Nema razloga, da ukoliko mi odnjegujemo i podržimo naše mlade talente i ukoliko im dadnemo “alat” koji oni trebaju, onda zaista možemo ciljati i na medalju tokom Olimpijade”, rekao je Steve Nash nakon imenovanja na funkciju generalnog menadžera seniorskog tima Kanade.
U Kanadi imaju veoma dobrog iskustva kada su u pitanju angažmani poznatih i priznatih kanadskih sportista. Tako je Wayne Gretzky imao veoma mnogo uspjeha da hokejaški tim Kanade vrati na stare staze slave. Naravno, u Kanadi je neuporedivo lakše proizvoditi kvalitetne hokejaške rezultate kada je u pitanju nacionalni sport broj 1 ove zemlje. Ali, zato je i pritisak mnogo veći.
Naredni period će biti veoma interesantan i znat ćemo uskoro sa koliko uspjeha Nash obavlja posao menadžera u košarkaškom timu Kanade. Ukoliko bude uspješan kao što je na parketima tokom igre, onda su zaista i mogući dobri rezultati ovoga tima.

KOMENTARI