Mirza Omić novi predsjednik Crvenog križa Sanski Most

HomeLokalne temeSanski Most

Mirza Omić novi predsjednik Crvenog križa Sanski Most

Sanjani doniraju krv za bolnicu u Bihaću

U Sanskom Mostu je održana izvještajno-izborna Skupština Crvenog križa općine Sanski Most, na kojoj je pored razmatranja izvještaja o radu za protekli period, izabran i novi predsjednik ove organizacije.

Za novog predsjednika Crvenog križa općine Sanski Most izabran je dugogodišnji aktivni član i volonter ove humanitarne organizacije Mirza Omić.

On će na ovoj poziciji zamijeniti Rasima Handanovića, koji je u međuvremenu iz privatnih razloga podnio ostavku na mjesto predsjednika.

Novoizabrani predsjenik Mirza Omić uputio je zahvalnost prisutnim delegatima na ukazanom povjerenju, istakavši kako će i dalje nastaviti raditi na promicanju humanitarnih ciljeva i akcija koje su od opće koristi za čitavu društvenu zajednicu.

Pred rukovodstvom Crvenog križa su kao i do sada brojni zadaci poput jačanja saradnje sa kantonalnim, federalnim i općinskim nivoima crvenog križa i drugih struktura.

Među aktivnosti se ubraja i provedba obuke prve pomoći za vozače i druge obveznike, organizovanje akcija dobrovoljnog darivanja krvi, takmičenja učenika iz oblasti pružanja prve pomoći i zaštite od mina.

Pored toga Crveni križ će i dalje biti uključen u rješavanje problematike migrantske krize, pružanje pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, kao i organizovanje aktivnog djelovanja konferencije mladih i volontera, te unapređenja i propagiranja načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kao i promocije humanitarnog prava među stanovništvom, te načela ljudskih i dječijih prava.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0