instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Mještani Vrša uređuju šehidsko mezarje

Mještani Vrša uređuju šehidsko mezarje

Rijetki su primjeri zajedništva i solidarnosti kao što je to slučaj u selu Vrše, gdje mještani sopstvenim sredstvima i radom realiziraju brojne projekte.

Poslednji takav privodi se kraju i radi se o izgradnji šadrvana na lokalitetu šehidskog mezarja na ulazu u selo. Izgradnju prelijepog šadrvana Vršani su započeli prošle godine, kada je objekat ozidan, a jučer je okončana izgradnja krova. Mještani kažu kako je ovo samo jedan korak u uređenju cijelog lokaliteta oko šehidskog mezarja koje sjeća na žrtve ovog sela stradale tokom agresije i okupacije Sanskog Mosta. Zamisao je da se unutar šadrvana postave klupe za odmor, da se ozida fontana i da se postavi ploča na kojoj će se nalaziti bitne informacije o zločinima nad Vršanima.

Nakon toga, uslijediće ozelenjavanje i uređenje cijelog prostora koji se nalazi na ulazu u ovo živopisno sansko selo. U proteklom periodu Vršani su u bezbroj navrata pokazali koliko vole svoje mjesto te su uradili niz značajnih projekata. Izgradili su i uredili najljepše izletište na području sanske općine koje je danas omiljena izletnička destinacija, a nedavno su okončali i renoviranje mjesne džamije. Većinu ovih projekata realizirali su najčešće sopstvenim sredstvima i volonterskim radom, a nerijetko iamli su i podršku lokalnih vlasti.

 

KOMENTARI