Mladi golman NK Podgrmeč Sinan Ćehić brani na turniru u Beogradu

Homeinmedia danasUncategorized

Mladi golman NK Podgrmeč Sinan Ćehić brani na turniru u Beogradu

Podgrmeč treba pobjedu za opstanak!!

Fudbalski klub Borac iz Banja Luke tokom vikenda će učestvovati na veoma jakom fudbalskom turniru za pretpionire, koji će seigrati u Beogradu, a osim Borca, učešće na turniru će uzeti i beogradski klubovi OFK Beograd, nekadašnji član Prve lige Jugoslavije, te pioniri Partizana i Crvene Zvezde.

Ono što veže ovaj turnir i NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta je mladi i perspektivni golman sanskog drugoligaša Sinan Ćehić (2006.), koji je dobrim odbranama tokom jesenjeg dijela prvenstva za pretpionire u okviru lige na nivou USK, ali i na malonogometnom turniru u Velikoj Kladuši, gdje su pretpioniri Podgrmeča (godište 2006.) osvojili prvo mjesto, odnosno na početku Zimske lige Gradskog fudbalskog saveza Prijedor, privukao pažnju skauta Borca, koji su od NK Podgrmeč tražili dozvolu da Sinan Ćehić pojača njihovu ekipu koje čine dječaci rođeni 2005. godine na ovom izuzetno jakom turniru.

Prema već definisanom rasporedu takmičenja, FK Borac će, pa samim time i Sinan Ćehić, prvu utakmicu igrati u petak u 17,00 sati protiv OFK Beograd. Druga utakmica je na programu u subotu, a u 15,00 sati Borac igra protiv Crvene Zvezde, dok će posljednji susret odigrati u nedjelju u 13,00 sati, kada se sastaje sa ekipom Partizana.

Treba napomenuti kako će ovaj turnir pažljivo posmatrati i skauti nekoliko velikih evropskih klubova, koji baš na ovakvim mjestima traže i pronalaze mlade fudbalske talente, a Sinan Ćehić je svakako jedan od njih.

Sretno Sinane.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0