instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Mlijeko u tetrapaku mljekare “Milksan” uskoro na policama

Mlijeko u tetrapaku mljekare “Milksan” uskoro na policama

Mljekara „Milksan“ započela je proizvodnju mlijeka u tetrapaku i ovaj novi proizvod uskoro će se naći na policama trgovačkih objekata na području Sanskog Mosta i šire.

Prema riječima vlasnika ove sanske mljekare, Muhameda Kamerića, radi se o dugotrajnom mlijeku čija masnoća iznosi 3,2  posto i krenulo se s minimalnim količinama koje će se vremenom povećavati zavisno od potreba tržišta. Kako bi se započela ova proizvodnja, izgrađena je potpuno nova proizvodna linija koja je finansirana sredstvima same mljekare. „Morali smo se dobro zadužiti kako bismo pokrenuli ovu proizvodnju. Na tržištu je velika konkurencija ali ćemo se pokušati boriti na naš način, a to je kvalitet i zdravstvena ispravnost.“, istakao je Kamerić.

Prema njegovim riječima, dosadašnje analize su pokazale kako se radi o veoma kvalitetnom proizvodu koji će obogatiti asortiman i paletu proizvoda „Milksana“. Kamerić ističe kako je ova godina bila uspješna, a da iduće godine očekuju još bolje rezultate, prvenstveno zahvaljujući novom proizvodu. Kada je riječ o novim proizvodima, u „Milksanu“ planiraju i početak proizvodnje vrhnja za kuhanje, što će uslijediti u narednom periodu.

KOMENTARI