instant fap
NaslovnicaUncategorized

Mogućnost suradnje Švedske i našeg grada

Mogućnost suradnje Švedske i našeg grada

Načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, primio je u svome kabinetu grupu uglednih građana iz švedskog grada Finsponga, koji borave u posjeti našem gradu.

Načelnik Avdagić je upoznao goste s istorijom našeg grada te aktuelnim društveno političkim i ekonomskim prilikama. Razgovaralo se i o mogućnostima uspostavljanja saradnje između dva grada.U delegaciji Šveđana bio je Magnus Uvlin, inače direktor bolnice u Finspongu.

On je izrazio želju da se upozna s radom Opće bolnice u Sanskom Mostu, te je načelnik Avdagić omogućio gostima posjetu ovoj zdravstvenoj ustanovi. Također, Šveđani su posjetili i sanske srednje škole te se informisali o načinu na koji se izvodi nastavni proces u tim obrazovnim ustanovama.

Posjeta Šveđana je organizovana zahvaljujući Sanjanki Suadi Talić, koja danas živi i radi u ovoj skandinavskoj zemlji. “Ovo su roditelji mladih Šveđana koji su nedavno boravili kod nas. Njihova djeca su im prenijela pozitivne utiske iz naše zemlje i grada, pa su i oni poželjeli posjetiti Sanski Most. Inače, to su ugledni građani, među njima ima profesora i nastavnika, te nekoliko liječnika.”, kaže Talićeva.

Prema njenim riječima, sem posjete kulturno istorijskim i prirodnim znamenitostima našeg grada, Šveđani žele da se upoznaju i sa nedavnom istorijom i ratnim dešavanjima u BiH, te su posjetili niz lokacija iz perioda agresije i okupacije Sanskog Mosta koji sjećaju na stradanje nedužnih civila.

KOMENTARI