instant fap
NaslovnicaSanski Most

Most otvoren za pješake

Most otvoren za pješake

Iz općinske službe za privredu i komunalne djelatnosti upoznali su javnost s režimom odvijanja saobraćaja u Sanskom Mostu tokom odvijanja radova na rekonstrukciji gradskog mosta.

U saopćenju za javnost iz ove općinske službe građani se obavještavaju da će uskoro početi realizacija projekta rekonstrukcije gradskog mosta i prilaznih saobraćajnica. Izvođač radova je firma „Prijedorputevi“ koja je u Sanskom Mostu u proteklom periodu realizovala nekoliko uspješnih infrastrukturnih projekata, a nadzorni organ je firma „TZI Inžinjering“ iz Sarajeva koja ima dugogodišnje iskustvo u projektovanju i nadzoru radova u oblasti mostogradnje, a između ostalog su angažirani i na realizaciji projekta auto puta „Koridor 5C“.

Podizvođač određenih radova, koji zahtjevaju visok nivo stručnosti je firma „Hering“ iz Širokog Brijega, koja je također angažirana na izgradnji nekoliko mostova na autoputu te ima veliko iskustvo u izgradnji mostova. Rok za završetak svih radova je 150 dana od zvaničnog početka radova. Iz pomenute općinske službe napominju kako će saobraćaj za motorna vozila gradskim mostom biti zabranjen. Izvođač radova će propisno osiguranim koridorom obezbjediti nesmetan prelazak pješaka preko mosta te se građani mole da poštuju signalizaciju koja će biti postavljena kako bi se postigla maksimalna sigurnost u pješačkom saobraćaju. Također, iz istih razloga, građani se mole da ne uzurpiraju obilježenu zonu gradilišta iz njihove lične sigurnosti.