instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Dobar nastup sanskih biciklista

Dobar nastup sanskih biciklista

Članovi Biciklističkog kluba „Sana 95“ iz Sanskog Mosta imali su dobar nastup na jučer održanoj trci „Cazin 2012 “ koja je vožena u okviru Drumskog prvenstva BiH 2012, a u organizaciji  Biciklističkog kluba „Krajina“ Cazin i Biciklističkog saveza BiH.

Na ovom takmičenju učestvovali su biciklisti iz osam klubova sa prostora BiH. Kadeti i veterani su vozili 35 kilometara, dok su se kategorije  U -23, juniori i seniori  takmičili na dužini staze od 90 kilometara.
Na ovom sportskom događaju sanski Biciklistički klub je nastupio sa pet takmičara, a najbolji rezultat je ostvario Veis Kazić, koji je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju u konkurenciji mlađi kadeti. U kategoriji U– 23  klub Armin Halkić je zauzeo četvrto mjesto, dok je u konkurenciji starijih kadeta Dejan Pašić kroz cilj prošao četvrti, Almir Kazić  je zauzeo peto, a Almedin Kazić šesto mjesto.
Kako nam je rekao trener sanskih biciklista, Irfan Kaziću, on je prezadovoljan nastupom svojih takmičara  obzirom na veoma jaku konkurenciju. Ističe, da je sve iznenadio Veis Kazić, koji je ove godine došao u klub i u Cazinu je bila njegova prva trka. Prvi put su na zvaničnom takmičenju nastupili Almir i Almedin koj su, također, pred ovu sezonu počeli trenirati. Kazić naglašava, da je očekivao medalje od Halkića i Pašića, ali opravdanje treba tražiti u stazi, koja  im nije odgovarala.

Od njih se osvajanje odličja iščekuje u narednim trkama, jer su u proteklom periodu odradili naporne fizičke pripreme.
Pred sanskim biciklistima su nastupi u Zenici, te u Gradačcu. Sredinom  jula u Sanskom Mostu se očekuju najbolji biciklsti iz naše zemlje, kada će se voziti tradicionalna trka nu okviru manifestacoije „Ljeto na Sani 2012.“