instant fap
Naslovnicainmedia danas

Most preko Sane uskoro u upotrebi

Most preko Sane uskoro u upotrebi

Završni radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Sane, koji se nalazi na magistralnom putu M-15, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, su u toku i očekuje se da on bude pušten u upotrebu u narednih nekoliko dana.

Trenutno se na mostu ugrađuje završna oprema, instaliraju se rasvjeta i zaštitna metalna ograda, koja će fizički odvojiti kolovozne trake od trotoarskih površina.

Čim se okončaju ovi radovi, kako su nas informisali izvođači, most će biti pušten za saobraćaj svih vozila.

Zbog rekonstrukcije objekat je već mjesecima zatvoren za saobraćaj na dijelu ovoga putnog pravca koji povezuje ovaj grad s Ključem, pa se vozila preusmjeravaju alternativnim putem preko lokaliteta Kriva cesta.

Za potrebe nesmetanog odvijanja saobraćaja ovaj nekada makadamski put je proširen i asfaltiran, što je također dio cjelokupnog projekta.

Međutim, zbog njegove konfiguracije često dolazi do velikih gužvi i zastoja u saobraćaju, zbog čega se puštanje mosta u upotrebu nameće kao prioritet. Investitor rekonstrukcije je Javno preduzeće “Ceste Federacije BiH”, a njegova ukupna vrijednost iznosila je oko dva miliona maraka.

Projekat je podrazumijevao i proširenje gornje površine objekta, te ojačavanje njegovih nosećih stubova, što je urađeno u međuvremenu. Most se već dugo nalazio u oronulom i dotrajalom stanju, a treba reći kako predstavlja izuzetno važan infrastrukturni objekat za saobraćaj, pa se ovaj projekat nametnuo kao jedan od prioriteta.

KOMENTARI