Motoristi dolaze u Sanski Most

HomeLokalne temeSanski Most

Motoristi dolaze u Sanski Most

Godišnji sastanak saveza motorista iz BiH u Sanskom Mostu FOTO

U organizaciji Motociklističkog kluba «Sana» u danima predstojećeg vikenda biće održana tradicionalna, 14. po redu motorijada u Sanskom Mostu. Ovim događajem, već po ustaljenom redu, započinje i ovogodišnja manifestacija „Ljeto na Sani“. Centralno mjesto okupljanja popularnih bajkera i ove godine biće moto kamp, koji je formiran u blizini rijeke Sane, na lokalitetu Šejkovača. Ove godine očekuje se sudjelovanje redkordnog broja bajkera iz brojnih evropskih zemalja. Gotovo sva događanja će se dešavati u moto kampu, gdje će biti priređena bogata i raznovrsma zabava uz brojne sadržaje. 

Tradicionalni defile motociklista i njihovih moćnih mašina kroz centar Sanskog Mosta biće sutra s početkom u 18 sati, a svi građani se pozivaju da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. Danas smo posjetili moto kamp gdje je bilo veoma živo i obavljale su se poslednje pripreme kako bi sve proteklo u besprijekornom redu. Neki od učesnika događaja su već došli i radi se o gostima iz Slovenije i Austrije koji već dugi niz godina posjećuju i sudjeluju na sanskoj motorijadi. 

Druženje svih učesnika i ostalih građana u moto kampu, gdje će i ove godine biti neobično zanimljivo i živo, potrajaće tokom cijelog vikenda. Ugođaj će biti upotpunjen večernjim koncertima na kojima će nastupiti nekoliko rok bendova, kao i tradicionalnom nadmetanjima u motociklističkim vještinama. Bajkeri ističu kako su vrata motokapma širom otvorena za sve zainteresirane posjetioce.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0