instant fap
NaslovnicaSport

Mourinho potvrdio da se na treningu Rome desio incident i demantovao fizički sukob

Mourinho potvrdio da se na treningu Rome desio incident i demantovao fizički sukob

Trener Rome Jose Mourinho potvrdio je da se jučer dogodio incident ispred trening centra u Trigoriji između jednog navijača i nogometaša Amadoua Diaware.

Italijanski mediji prenijeli su da se jučer dogodio incident i okršaj jednog navijača Rome s Amadouom Diawarom. Do incidenta je došlo nakon što je pristalica rimskog kluba vrijeđala nogometaša ispred trening centra.

Kako su prenijeli reporteri, Diawara je zaustavio automobil i suprotstavio se navijaču koji ga je vrijeđao.

Ta situacija zanimala je novinare na konferenciji za medije, pa su postavili pitanje treneru Joseu Mourinhu. Portugalac je potvrdio da je došlo do manjeg incidenta, ali ne i fizičkog sukoba kako su neki pisali.

“Nije se dogodilo ništa posebno. Nije bilo fizičkog sukoba, već reakcija u kojoj je izrečeno nekoliko ružnih riječi”, rekao je Mourinho.

Portugalski stručnjak se osvrnuo na situaciju s Diawarom koji će možda napustiti klub.

“Diawara je ćlan tima. Znate da postoji grupa nogometaša koji rade odvojeno od ekipe, ali on nije tu. Transfer tržište je otvoreno, nešto se može desiti, ali je vjerovatno da će ostati. Ukoliko ostane, bit će opcija”, rekao je Portugalac.

Konferencija za medije održana je povodom sutrašnjeg revanš duela play-offa Konferencijske lige između Rome i Trabzonspora. Italijanski tim ima prednost od 2:1 nakon prvog duela.

KOMENTARI