MUFTIJA BIHAĆKI BORAVIO U POSJETI NAŠEM MEDŽLISU

MUFTIJA BIHAĆKI BORAVIO U POSJETI NAŠEM MEDŽLISU

U proteklu nedjelju je u službenoj posjeti našem Medžlisu boravio novoimenovani bihaćki muftija, hafiz Mehmed ef. Kudić.
Muftija Kudić je prije iftara održao sjednicu sa članovima Izvršnog odbora Medžlisa sa kojima je i iftario, a nakon toga teravih-namaz obavio u Hamzibegovoj džamiji, gdje se prigodnim vazom i obratio vjernicima.

Mirza ef. Žerić, glavni imam i mr. Nurija Jakupović, predsj. IO Medžlisa su uvaženom Muftiji predstavili članove Izvršnog odbora, kao i organizacionu strukturu, te osnovne aktivnosti Medžlisa.

U svome izlaganju Muftija je članovima IO ukratko predstavio i pravce budućeg rada i djelovanja Muftijstva, te podsjetio da su izvršni odbori medžlisâ sa glavnim imamima i predsjednicima na čelu izuzetno važna karika u uspješnom djelovanju Muftijstva u cjelini.

Muftija je izrazio i svoje zadovoljstvo profesionalnom strukturom članova IO našeg Medžlisa, te izrazio nadu da ista ulijeva povjerenje i nadu u uspješan i kvalitetan rad Medžlisa u mandatu koji je povjeren ovim članovima. 

S obzirom da je ovo bila i nastupna posjeta uvaženog Muftije, hafiza Mehmeda ef. Kudića, rukovodstvo Medžlisa mu je uručilo i prigodan poklon, sliku našeg umjetnika Edina Hasanića, u znak podrške i poštovanja.

KOMENTARI