instant fap
NaslovnicaSanski Most

Mursel putuje na Svjetsko prvenstvo

Mursel putuje na Svjetsko prvenstvo

Prije nekoliko dana na većini medija u Federaciji BiH je osvanula vijest da bi Mursel Ahmetspahić, najuspješniji sportista Sanskog Mosta za 2011. godinu,  mogao ostati bez nastupa na velikom takmičenju, a razlog je nedostatak novca.

Objavili smo, da je ovaj uzoriti spotista, član Body bylding kluba „Fikret Hodžić“ , nakon osvojenog izvrsnog trećeg mjesta na državnom prvenstvu dobio poziv da predstavlja našu zemlju na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu 20. oktobra ove godine u Sloveniji, koje će se održati u organizaciji IBFF federacije. No, Murselu je bilo potrebno samo 600 KM, koje on trenutno nije mogao obezbjediti. Naime, on jedini radi u svojoj porodici, nastavnik je tjelesnog odgoja u OŠ „Skender Kulenović,  te uz sve obaveze  mora brinuti i o teško bolesnim roditeljima.

Na sreću, još uvijek ima onih ljudi koji prepoznaju talenat sportista i tešku materijalnu situaciju i u stanju su pomoći. Prvo je dobio poziv od Sanela Mahića, predsjednika Općinskog odbora SDA Sanski Most, koji je ponudio pomoć. Zatim je od Općine dobio poziv da podnese zahtjev za  dodjelu dijela financijskih sredstava, a već danas načelnik dr Mustafa Avdagić je odobrio zahtjev i uplaćeno je 300 KM. U rješavanje problema se uključio i Općinski sportski savez, a  Ahmetspahić je dobio i bezbroj poziva i podršku od svoih prijatelja i kolega sportista.

No, ono što je najzanimljivije  u svoj ovoj priči, da je potreban novac za Mursela već obezbjedio nepoznati donator. Kako nam je danas rekao najbolji sanski body bylder, nakon obvaljenje informacije u medijima, dobio je poziv od  Mirsada Fikića iz Berlina, a porijekom iz Hambrarina kod Prijedora.  Predstavio se i tražio način kako da pošalje novac. Isti dan je to učinio putem „Western uniona“.
„Želim prvo da se zahvalim svim onima koji su se uključili da rješe ovaj problem i koji su mi skinuli  ogromni teret sa leđa.

Ne znam, da li bih mogao uspjeti da se nije uključio gospodin Mahić, zajedno sa načelnikom dr Avdagićem i Sportskim savezom. No, ono što me je stvarno jako pogodilo, sa jednom toplom emocijom, je što se čovjek kojeg nisam poznavao javio putem interneta, zamolio je da ga kontaktiram i rekao da će uplatiti cijeli potreban iznos bez obzira da li je obezbjeđen novac ili ne. Meni je to izgledalo malo čudno i nisam mogao vjerovati.

Međutim kad sam čovjekom stupio u kontakt, a radi se o gospodinu Fikiću iz Berlina, i rekao mu da se ovaj problem rješava, te  da ću ja ići na takmičenje, on je ipak rekao da će uplatiti puni iznos bez obzira što će se novac obezbjediti i ovdje u Sanskom Mostu. On je jednostavno rekao, ne smije ti faliti ništa, jer ja znam koliko je to zahtjevan sport i želim da se dobro pripremiš i predstaviš našu zemlju u najboljem i najljepšem svijetlu. Kratko je rekao, jarane samo navali i puno selama.  Kad sam otišao u banku, nisam mogao vjerovati kad mi je tamo izbrojan novac. Ustvari, gospodin Fikić je već meni obezbjedio potreban novac i sve ostalo što se bude prikupilo upotrijebiću  u pripreme za dodatno takmičenje koje ide prije Slovenije, a to je Internacionalnu kup u Brčkom“, rekao je Ahmetspahić. On dodaje, da je sada opremljen svim oružjem i da bez razmišljanja se može spremiti i krenuti na Svjetsko prvenstvo , gdje će sa ponosom nastupiti sa grbom Bosne i Hercegovine.

„Ako Bog da, ja se nadam da ću to uraditi u najboljem i najljepšem mogućem svjetlu. Sam odlazak je veoma bitan jer treba da se zna da je to naš grad, naša država i da se nalaze na velikom takmičenju. Ja se ne mogu dovoljno zahvaliti svima koji su mi pomogli, brojnim prijateljima, rodbnini, lokalnoj zajednici , javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“  koji će biti reklamni sponzor. Hvala svima od srca i nikad neću moći zaboraviti što je meni učinjeno. Nadam se, da ću to jednog dana moći vratiti nazad bar jednim dijelom, ali ću to sigurno učiniti edukacijom mladog kadra u sportu i promoviranjem sporta i sportista u budućnosti“, kaže Mursel.