instant fap

Musa stigao u Sarajevo: Jačam svakim danom, dobio sam 7 kg i spreman sam za reprezentaciju

Musa stigao u Sarajevo: Jačam svakim danom, dobio sam 7 kg i spreman sam za reprezentaciju

Košarkaš Brooklyn Netsa danas je doputovao u Sarajevo, a u obraćanju medijima istakao je kako se uvijek rado odaziva pozivu reprezentacije.

“Uvijek sam na usluzi kada sam u mogućnosti doći. Ovim putem želim brz oporavak Dušku Vujoševiću, a s njim sam i veliki prijatelj van terena. Mislim da smo dobili pravu zamjenu u Jasminu Repeši koji nas može odvesti do ozbiljnih rezultata i nadam se da će tako i biti”, rekao je Musa koji se osvrnuo i na kvalitet naše selekcije.

“Ekipa je poznata od ranije, a sada je tu i Jusuf Nurkić koji je došao kao veliko pojačanje. Idemo s najjačim sastavom i nemamo se čega bojati. Mislim da smo kvalitetniji i trebamo to pokazati na terenu”, poručio je Musa.

Naš košarkaš se dotakao i prvih utisaka iz NBA lige.

“Sve je to malo nestvarno za mene. To je drugi svijet u odnosu na ovo podneblje. Brzo sam se adaptirao i moje pripreme teku vrlo dobro. Nadam se da ću uveseljavati sve Bosance i Hercegovce koji će ostajati budni do kasno u noć da me gledaju. Saigrači su me prihvatili kao da sam tu nekoliko godina. Zahvalan sam i klubu koji me pustio da dođem na okupljanje. U Sarajevo će doći i kondicioni trener Netsa kako bi nadgledao situaciju i uvjerio se da smo ozbiljna država i savez te mislim da će imati šta i da vidi”, kazao je Musa i za kraj razgovora prokomentarisao svoje fizičko stanje.

“U proteklih mjesec dana sam dobio čak sedam kilograma i jačam svakim danom. Pet-šest sati dnevno provodim u dvorani u želji da se što bolje pripremim za sezonu”, dodao je.

Podsjetimo, selekcija BiH će 11. septembra otputovati u Finsku, gdje će dva dana kasnije od 18:00 sati igrati meč protiv selekcije te zemlje, a 16. septembra u Skenderiji će igrati protiv Češke Republike.

KOMENTARI