instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Muškarci opet kleče u centru grada, dočekali ih prosvjednici

Muškarci opet kleče u centru grada, dočekali ih prosvjednici

Kao i svake prve subote u mjesecu, i danas je na glavnom zagrebačkom trgu održana molitva, odnosno muška krunica, a s njom je održan i prosvjed Ženske mreže.

Kako je navela udruga Vigilare, molitva je počela u 8.30 sati na Trgu bana J. Jelačića, a molilo se:

1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.

2.Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.

3. Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.

4. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.

5. Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.

6. Za duše u čistilištu.

7. Za osobne nakane.

Udruga je pozvala i ostale hrvatske gradove da mole s njima i ove prve subote u mjesecu te dodaju kako ovaj “miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo’ Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina’ u sklopu projekta “Muževni budite”, te se ograđuju od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike.

To su istaknuli jer je Ženska mreža Hrvatske održala prosvjed protiv molitelja u isto vrijeme.

Zahtjev muškaraca koji će prosvjedovati na Trgu bana Jelačića za uspostavu njihovog autoriteta u porodici je retrogradan, protuustavan i anticivilizacijski. Prosvjed sa zahtjevom za podčinjavanjem odnosno diskriminacijom žena je, sukladno pozitivnom zakonodavstvu, trebao biti zabranjen, piše N1.

“Sutra ćemo javnosti simboličnom akcijom pokazati da ne pristajemo ni na čije zadiranje u odluke žena o njihovom seksualnom životu i odijevanju. Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu! Ženska mreža Hrvatske inzistira na autonomiji žena i poštivanju međunarodnih standarda zaštite ljudskih prava”, poručuju iz Ženske mreže.

Na transparentima prosvjednica piše: “Prave žene nose transparente”, “Patrijarhat ubija žene”, “Moja pipica, moja slobodica”, “Ni državu, ni Boga blizu jajnika moga”, “Bez boga, bez gospodara” i “Čednost u razmišljaju, ne odijevanju”.

KOMENTARI