instant fap
NaslovnicaMagazin

Ovaj grad nudi 500 hiljada besplatnih aviokarata putnicima iz cijelog svijeta

Ovaj grad nudi 500 hiljada besplatnih aviokarata putnicima iz cijelog svijeta

Kako bi oživjeli turizam i potaknuli posjetitelje na dolazak, vlasti u Hong Kongu odlučile su podijeliti 500 hiljada besplatnih avionskih karata. Inicijativa “Hello Hong Kong” nedavno je predstavljena, ali na njoj se radi više od dvije godine.

Putovanje u Hong Kong bilo je komplicirano i skupo tokom pandemije. Stroge karantene, čiji je vrhunac bio 21 dan izolacije, i zahtjevi za višestrukim PCR testovima spriječili su većinu putnika da dođu u Hong Kong.

“Karte će biti raspoređene između tri aviokompanije: vodećeg prijevoznika Cathay Pacific, HK Expressa i Hongkong Airlinesa. 500.000 karata koštalo je gotovo 255 miliona dolara.

Putnici koji žele besplatno putovati u Hong Kong mogu posjetiti internetsku stranicu World of Winners, počevši od 1. marta kako bi upisali svoje podatke za lutriju“, piše CNN i dodaje kako će se ulaznice dijeliti u tri vala: od 1. marta putnicima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila onima koji žive u kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostatka svijeta.

U posljednje dvije godine mnogo se toga promijenilo u Hong Kongu. Neke omiljene lokalne atrakcije, poput plutajućeg restorana Jumbo Kingdom, trajno su zatvorene. Druge, poput poznatog Peak Trama, preuređene su tokom pandemije.

Prije pandemije Hong Kong je imao 56 miliona posjetitelja godišnje, a do 2022. taj je broj pao na oko 100 hiljada. Vlasti se nadaju da bi besplatne karte mogle popraviti turističko stanje u Hong Kongu i navesti putnike da ga ponovno stave na popis omiljenih destinacija…

KOMENTARI